GALIĆ, RUŽNIĆ I FAZLIĆ "Zajedno moramo riješiti probleme s migrantima"

Sastanak Galić, Ružnić i Fazlić
GP BiH

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić, 3. veljače u Bihaću se sastao s premijerom Vlade Unsko-sanske županije (USŽ) Mustafom Ružnićem i gradonačelnikom Bihaća Šuhretom Fazlićem, sa suradnicima.

Na sastanku su razgovarali o aktivnostima Granične policije BiH u pograničnom području Grada Bihaća, a ravnatelj Galić upoznao je vlast USŽ s dosadašnjim mjerama i aktivnostima koje Granična policija BiH poduzima u kontekstu migrantske krize, kao i o planiranim aktivnostima Granične policije.

Ravnatelj Galić je istaknuo da je ključna suradnja u borbi protiv nezakonitih migracija i iskazao podršku Gradu Bihaću, s obzirom na veliki broj migranata u ovom gradu. "Drago mi je da smo se sastali i pričali o problemima s kojima se suočavamo i nastojimo isti riješiti koliko je to u našoj mogućnosti. Apsolutno razumijem građane Bihaća, kao i premijera i gradonačelnika, kakav teret nose jer i Granična policija BiH se s istim problemom suočava na druge načine

Samostalno i bez pomoći nitko ne može riješiti ovakvu situaciju, zato zajedničkim snagama moramo nastaviti ulagati maksimalne napore da se spriječe nezakoniti prelasci državne granice. Ovim putem zahvaljujem premijeru i gradonačelniku na gostoprimstvu i što su dali prostora da se pojasni na koji način Granična policija djeluje i s kakvim kapacitetima raspolaže", rekao je ravnatelj Galić.

Istaknuta je spremnost Granične policije BiH da se i u idućem razdoblju surađuje još više nego do sada s ciljem sprječavanja nezakonitih prelazaka državne granice jer to u konačnici znači i manji broj migranata na području Grada Bihaća i Unsko-sanske županije. Dogovoreni su i daljnji modaliteti suradnje, navodi se u priopćenju iz Ureda za informiranje Granične policije BiH.