FOTO  Gagro i danas betonira uz korito Bune, Jovićevo ministarstvo mjesec dana ne odgovara na upit ima li dozvole

Donko Jović, HNŽ
Hercegovina.info

Gagro i danas betonira uz korito Bune, a Jovićevo ministarstvo mjesec dana ne odgovara na upit ima li dozvole, čime se otvara prostor investitoru da radove završi i ako nema dozvole, jer ih kasnije nitko neće ukloniti. Ostavljen je zakonski međuprostor u kojem se ne zna tko je nadležan za uklanjanje bespravnog u koritima rijeka, tako da ono što se izgradi - ostaje.

  1. 14. lipnja 2021.

HERCEGOVINA INFO:

Poštovani, molimo Vas da nam odgovorite na upit:

- Je li vodni inspektor izlazio na teren povodom radova u koritu Bune te što je konstatirao?

- Ima li izvođač potrebna odobrenja za intervencije u koritu?

  1. Ministarstvo poljoprivrede HNŽ - Donko Jović
  2. 16. srpnja 2021.

……………………………………..

Ministarstvo poljoprivrede na čelu s Donkom Jovićem ni mjesec dana nakon našeg upita nije odgovorilo ima li hotel Buna dozvole za intervencije, zidanje i izlijevanje u koritu rijeke. Sukladno Zakonu o slobodi pristupa informacijama u FBiH svaka fizička i pravna osoba u Federaciji ima pravo pristupiti informacijama javnog organa, a on ih mora priopćiti. Nasuprot tome, na naš zadnji usmeni uput što je s odgovorom u tajništvu kažu “zar vam još nisu odgovorili”. Mjesec dana nakon upita. Od današnjeg dana pa do odgovora Ministarstva svaki dan ćemo objavljivati ovu istu vijest, a mijenjati samo broj dana koliko čekamo odgovor, a poduzeti ćemo i sve druge zakonske mjere i radnje da odgovor dobijemo. 

Inače, u izjavi sarajevskim medijima investitor je ranije kazao da je nakon više dopisa vlastima da obnove kola-vodenice koje su tu ranije bile, a na što se vlast oglušila, sam odlučio financirati i obnavljati. Ima li vodne suglasnosti-dozvole, ili radi na svoju ruku nije rekao.