FUP se 'pojačao' protiv cyber kriminala

FUP njemačka donacija
FUP

U prostorijama Federalne uprave policije (FUP) je održana svečana primopredaja donacija koju je u ime Savezne kriminalističke policije (BKA) veleposlanica Savezne Republike Njemačke NJ.E. Margret Uebber uručila zamjeniku direktora Federalne uprave policije Ensadu Kormanu. 

Veleposlanica Uebber je u ime Savezne kriminalističke policije uručila dvije donacije u ukupnom iznosu od oko 46.092 eura, a u cilju podrške u borbi protiv teškog i organiziranog kriminala, te podršci u borbi protiv cyber-kriminala.

Zamjenik direktora Federalne uprave policije Ensad Korman se zahvalio na uručenoj donaciji i napomenuo da je uloga Savezne Republike Njemačke prepoznata u zalaganju i predanosti kada je u pitanju unapređenje sigurnosti i stabilnosti u Bosni i Hercegovini. 

Zamjenik direktora Federalne uprave policije je istaknuo činjenicu da Federalna uprava policije ima izuzetnu suradnju sa policijskim organima Savezne Republike Njemačke, a posebno sa Saveznom kriminalističkom policijom Njemačke.

U sklopu posjete veleposlanica Uebber i Zamjenik direktora Federalne uprave policije su razgovarali o nadležnostima Federalne uprave policije, te mogućnostima razvijanja bilateralne suradnje između dvije države, uz posebno unapređenje suradnje između Federalne uprave policije i policije Savezne Republike Njemačke, istaknuto je u priopćenju iz Ureda za informiranje FUP-e.

Donacija se sastoji od LED televizora, laptopa, printera i druge infromatičke opreme.