FUP Obilježena godišnjica atentata na Joze Leutara

Jozo Leutar
FUP

Povodom obilježavanja 22. godišnjice atentata na zamjenika ministra Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova Joze Leutara, delegacija Federalne uprave policije je dana 16.03.2021. godine, položila vijence na spomen-obilježje u Alipašinoj ulici u sarajevskom naselju Ciglane.

Delegacija Federalne uprave policije će dana 28.03.2021. godine položiti vjenac u zgradi Federalne uprave policije i u Mostaru na mjestu ukopa zamjenika ministra Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, Joze Leutara.

Jozo Leutar

Dok se Leutar 16. ožujka 1999. godine u službenom automobili vozio na posao, eksplodirala je eksplozivna naprava koja se nalazila u njegovom automobilu u 7:50 ujutro. S njim je u automobilu stradao vozač Željko Ćosić, čije ozljede nisu bile opasne po život, a Leutar je zadobio teške ozljede od kojih nije uspio doći svijesti. Umro u sarajevskoj bolnici Koševo 28. ožujka. Njegovom ubojstvu prethodili su teroristički napadi na travničke policajce u lipnju i srpnju 1998., te jedan neuspjeli teroristički pokušaj u veljači 1999. godine.

Ubojstva Joze Leutara i njegovog vozača Željka Ćosića i danas su neriješena.