FUP ISTRAŽUJE Načelnik Općine Stari Grad ulagao u solare u Čapljini?

Ibrahim Hadžibajrić
N1

Federalna uprava policije (FUP) provjerava novu prijavu protiv uhićenog i pritvorenog bivšeg načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića zbog sumnje u nove nepravilnosti i zloupotrebu službenog položaja dok je bio na čelu ove općine, saznaje Avaz.

Sve sakrio

Naime, Hadžibajrić, kojeg su na Skyu zvali Beg i Hadžija, prijavljen je da je ulagao novac zajedno s još jednom osobom u solarne panele u Čapljini. Ova tvrtka zatim je prodavala struju na bh. tržište i ostvarila zaradu. Zbog svega ovoga uskoro će pojedine osobe biti saslušane u ovoj policijskoj agenciji.

Prema informacijama Avaza iz prijave koja će, uz izvješće, biti proslijeđena Tužiteljstvu, Hadžibajrić je navodno uložio velike svote novca u ovaj biznis, koji je očito dobro krio, kao i brojne nekretnine.

FUP i Tužiteljstvo već su otkrili sakrivenu Hadžibajrićevu imovinu u Hrvatskoj i Sarajevu, od vile u Baškoj Vodi, koja je plaćena 156.000 KM, do vlasništva u brojnim nekretninama u Starom Gradu.

Nova otkrića

Agencija za upravljanje oduzetom imovinom, podsjećamo, prošlog tjedna zapečatila je četiri parkinga koja se dovode u vezu s Hadžibajrićem i osumnjičenim Elmedinom Karišikom, vlasnikom tvrtke "Plaza“.

Radi se o višemilijunskoj imovini. No, to nije ništa. Tužiteljstvo je na tragu novim sakrivenim nekretninama. O tome će uskoro biti obaviještena javnost kroz policijsko izvješće.

Ide novi pritvor

Prema informacijama Avaza, Tužiteljstvo će do kraja tjedna, najvjerojatnije, tražiti novo produženje pritvora za Hadžibajrića. Uskoro mu istječu tri mjeseca. Bit će tražena još dodatna tri. U tom razdoblju bit će podignuta i optužnica.

Hadžibajrić je uhićen u svibnju prošle godine i nalazi se u pritvoru u KPZ-u Zenica. Osumnjičen je za primanje mita u iznosu od 150.000 KM.