FUP će dobiti borbena oklopna vozila u vrijednosti 1,5 milijun maraka

Borbeno vozilo FUP

Federalna uprava policije je nakon objavljenog javnog poziva za nabavku borbenih oklopnih vozila odabrala i isporučitelja.

Za predmetnu nabavku za Fazu III zaprimljena je jedna ponuda i to od ponuđača KM TRADE d.o.o. Visoko.

Povjerenstvo je utvrdilo da ponuda ponuđača KM TRADE d.o.o. Visoko s cijenom od 1.282.000,00 KM bez PDV-a, odnosno 1.499.940,00 KM s PDV-om, a vodeći se kriterijima iz Natječajne dokumentacije, u ekonomskom i tehničkom smislu zadovoljava zahtjeve ugovornog organa, te je shodno tome dala preporuku da se donese Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

Povjerenstvo je u tijeku postupka nabavke zaprimilo zahtjev za sudjelovanje u predmetnoj nabavci od ponuđača KM TRADE d.o.. Visoko, Danial S d.o.o. Tešanj i SHOT d.o.o. Zenica. Dana 12.9.2022. godine uputila Pozive kvalificiranim ponuđačima za dostavljanja početnih ponuda.

U skladu s navedenim rokom ponuđači KM TRADE d.o.o. Visoko i Danial S d.o.o. Tešanj su dostavili početne ponude.

Povjerenstvo je uvidom u gore navedene ponude konstatiralo da ponuđač KM TRADE d.o.o. Visoko ispunjava sve tražene uvjete iz Natječajne dokumentacije s cijenom 1.282.000,00 KM bez PDV-a, odnosno 1.499.940,00 KM s PDV-om

Nadalje, Povjerenstvo je konstatiralo da je ponuđač Danial S d.o.o. Tešanj dostavio ponudu, ali nepotpunu, u smislu nedostatka tražene dokumentacije, a ogleda se u ne dostavljanju certifikata ili izvješća iz kojeg je vidljivo da stakla zadovoljavaju standard EN 1063 nivo BR-7, kao i da nije dostavio certifikat ili izvještaj iz kojeg je vidljivo da metalni paneli zadovoljavaju standard EN 1063 nivo BR-7. Ponuđač Danial S nije popunio tehničku specifikaciju koja je sastavni dio obrasca za cijenu početne ponude u skladu sa točkom 5. obrasca. Također, isti obrazac nije potpisan na predviđenom mjestu.

Nadalje, u početnoj ponudi ponuđača Danial S u dijelu proizvođačka deklaracija nije dostavljeno da vozilo posjeduje TD tražene dijelove.

Ponuđač Danial S dostavio je početnu ponudu za Nabavku borbenih oklopnih vozila s cijenom 1.281.196,58 KM bez PDV-a, odnosno 1.499.999,00 KM s PDV-om.

Povjerenstvo je utvrdilo niz nedostataka u ponudi ponuđača Danial S, te je iz navedenog razloga ponuđač Danial S pismeno obavješten da se s istim neće pregovarati.