FTV kao poligon Zlatka Lagumdžije

.Politički magazin 60 minuta otkako postoji nikada niti u jednom svom prilogu nije u negativnom kontekstu spomenuo SDP, njenog lidera i viđenije članove premda se iza njih vuku mnogobrojne afere. Sa druge strane svi oni koji nemaju isti pogled na stanje u BiH kao Lagumdžija i njegovi poltroni popljuvani su, te bez ikakvih dokaza proglašeni fašistima, kriminalcima i kako sve ne iz vokabulara urednika emisije koji je ništa drugo neko daljinski upravljač uz rukama Lagumdžije.

Sam Lagumdžija gostujući u emisiji svog potrčka nerijetko je lupao gluposti o stvarima koji su za ovu zemlju samo utopija i nikada za takvo nešto nije ni pokušao biti kritiziran. Do listopadskih izbora emisija 60 minuta je bila sredstvo obračuna sa političkim neprijateljima, a nakon izbora kompletna programska shema FTV-e je uređena da promovira Lagumdžiju i njegovo društvo istovremeno blateći sve koji misle drugačije. Vrhunac svega je sinoćnji centralni dnevnik u kome Lagumdžija drsko prijeti svima onima koji mu ponizno ne klimaju glavom, bez obzira je li riječ o nekom političaru iz Republike Srpske, Federacije ili legitimno izabranim predstavnicima susjednih država.

Omiljeni političari FTV-a su svakako Milorad Dodik i Dragan Čović koji su do sada redovito bili na udaru kako 60 minuta, tako i cjelokupnog političko-informativnog programa ove tv kuće. Teško da bi u ovaj tekst mogla stati sva pogrdna imena, atributi i pridjevi kojima su počašćeni Dodik, Čović, a u novije vrijeme i svi oni koji su se drznuli biti protiv Lagumdžijine platforme. Svuda u normalnom i demokratskom svijetu nitko nikoga ni po kojem osnovu ne smije proglasiti krivim, ako isti nije osuđen i ako mu nije dokazana krivnja. Pošto ovo nije normalna država moguće je da u njoj javni tv servis obračunava sa političkim neistomišljenicima njihovog stvarnog šefa i mentora Lagumdžije.

Svako optuživanje bez dokaza je kleveta i zakonom kažnjivo djelo, a osobne uvrede koje su izrečene na račun legitimnih predstavnika dva naroda su samo jedan od dokaza tko i kako upravlja ovom medijskom kućom. Zlatko Lagumdžija je bolesnik koji boluje od bolesti zvane nostalgija. Njegova bolest ne predstavlja žalenje za vremenom u kojoj je vladala partija čiji je on „nasljednik", već nostalgija za vremenom aga i begova. Iz tog vremena potiče i ona čuvena poslovica : Kadija te tuži, kadija te sudi. Sukladno toj poslovici se ponaša Lagumdžija koji putem svojih satelita na FTV-u kroji pravdu u nekoj svojoj zamišljenoj državi za čovjeka. Lagumdžija je u ovom slučaju sudac i tužitelj, a ukoliko se dočepa vlasti sasvim sigurno će se proglasiti i upravnikom svih kazneno popravnih ustanova kamo namjerava zatvoriti svoje neistomišljenike.

Nažalost do dana današnjeg nitko nije pokušao sankcionirati tv postaju koja je oružje u rukama jedne stranke i jednog čovjeka koji godinama nekažnjeno pljuje po svima koji ne misle slično njemu. Sa pravom se pitamo kada će se ovaj „javni servis" početi baviti reketom, kupovinom glasova ili bilo čim drugim što ima veze sa njihovim vlasnikom i njegovim privjescima? Kada će na medijsku hajku Zlatka Lagumdžije i njegovih plaćenika reagirati RAK ili visoki predstavnik koji moraju stati na kraj govoru mržnje koji širi FTV u svom programu. Ono što je bošnjački lider sinoć poručio Miloradu Dodiku preko svoje tv postaje vratit će mu se kao bumerang. Ne laje pas zbog sela nego zbog sebe, pa i Lagumdžija može kako hoće, ali neće moći dokle hoće.

hercegovina.info