FTV javni servis bivše komunističke elite

Nažalost, Federalna televizija BiH ni u jednom segmentu nije u funkciji interesa naroda i građana koji žive u FBiH, nego se pretvorila u javni servis bivše komunističke elite koja koristi medijski prostor FTV-a za promociju svojih političkih ciljeva koji nemaju uporište u biračkoj volji građana u Federaciji BiH.
Neshvatljivo je da, nakon Rezolucije Vijeća Europe 1481 o međunarodnoj osudi zločina totalitarnih komunističkih režima (koju je donijela Europska unija 2006. godine), Federalna televizija Bosne i Hercegovine koristi svaku minutu televizijskog programa kako bi promovirala politička stajališta bivše komunističke elite koja je decenijama potiskivala nacionalni, vjerski i demokratski identitet Bosne i Hercegovine i prikrivala sve zločine koji danas isplivavaju na površinu.

Podsjećamo da su stvari izmakle demokratskoj kontroli 2001. godine, kada je OHR na čelo te kuće postavio prof. Slavu Kukića, na mjesto predsjednika Upravnog odbora RTV FBiH. Od tog trenutka počinje era rehabilitacije bivših komunističkih moćnika koji nisu obuhvaćeni lustracijskim zakonom iz jednostavnog razloga što takav zakon nije ni donesen. Tadašnji Visoki predstavnik za BiH, Volfgang Petrić (koruški Slovenac i član Socijaldemokratske partije Austrije) i Paddy Ashdown (predsjednik Liberalne stranke, koji nakon spajanja sa socijaldemokratima postaje predsjednikom Liberalnih demokrata u Velikoj Britaniji) uspostavljaju novi savez. Naravno, liberalni su demokrati u Bosni i Hercegovini pronašli svoje saveznike u bivšim komunističkim dužnosnicima i intelektualcima, i od tog trenutka FTV BIH postaje političko glasilo bivših komunističkih dužnosnika i intelektualaca (tzv. liberalnih socijaldemokrata u BiH), koji kroz građansku politiku izravno imaju potporu predstavnika vodećih bošnjačkih stranaka, jer im, kao najbrojnijem narodu, odgovara model jedan građanin-jedan glas, budući da na taj način hrvatskom i srpskom narodu mogu birati predstavnike.

Bošnjački institut, Međunarodni forum Bosne, Krug '99, Željko Komšić, Platforma, Mile Lasić, HNV, Živko Budimir, stranka Radom za boljitak, ANTIFA i sl., projekti su jedne politike koja godinama urušava Daytonski mirovni sporazum i načelo potpune jednakopravnosti i suverenosti tri konstitutivna naroda u BiH. Prihvaćanjem Rezolucije 1481/2006 i donošenjem lustracijskog zakona u BiH, većina gore navedenih intelektualaca imala bi zabranu javnog djelovanja na sveučilištima, u javnim poduzećima i institucijama izvršne, zakonodavne i sudske vlasti BiH zbog aktivnog sudjelovanja u kršenju ljudskih prava tijekom 50-ogodišnje vladavine Komunističke partije BiH.

Hrvatski narodni sabor BiH okuplja hrvatske zastupnike koji su izraz političke volje hrvatskog naroda u BiH i koji dolaze iz hrvatskih demokršćanskih stranaka. Kao takav predstavlja 90%-tnu volju biračkog tijela hrvatskog naroda u BiH, i stoga nimalo ne iznenađuje zašto se cjelokupna komunistička elita, bez ikakve izborne volje građana i naroda u BiH, ujedinila u namjeri da taj sabor razjedini i uruši.
Mi, hrvatski branitelji iz BiH, zahtijevamo da Hrvatski narodni sabor BiH na prvoj narednoj sjednici usvoji Rezoluciju 1481/2006 i da obaveže Glavno vijeće HNS-a BIH da pokrene izradu lustracijskog zakona u BiH koji će lustrirati bivše komunističke vlastodršce i onemogućiti im daljnje političko djelovanje i urušavanje demokratskih standarda, a samim time i osigurati put narodu i građanima BiH ka euroatlantskim integracijama.

HNS BiH, osim što okuplja legalne i legitimne predstavnike hrvatskog naroda u BiH, predstavlja i građane Europske unije koji žive u BiH, pa je legitimno da provodi vrijednosti Europske unije, poput Rezolucije 1481/2006 ili lustracijskog zakona (koji su donijele mnoge bivše komunističke zemlje - članice Europske unije), da jednostrano, u ime hrvatskog naroda, izglasa ulazak u NATO, te snažno deblokira sve procese koji blokiraju put Bosne i Hercegovine u Europsku uniju.
Zahvaljujući činjenici da su Republika Hrvatska i hrvatski narod u BiH lokomotiva koja može povući Bosnu i Hercegovinu ka njezinim strateškim i nacionalnim interesima, mi, hrvatski branitelji u BiH, smatramo kako HNS BiH mora postati most preko kojeg će se Bosna i Hercegovina transformirati u demokratsku zajednicu tri ravnopravna i suverena naroda u BiH. Stoga, odbacujemo sve napade na HNS BiH, dajemo potporu hrvatskom nacionalnom zajedništvu i inzistiramo da HNS BiH formira svoje liste na svim razinama, i na taj način hrvatskom narodu u BiH vrati legalitet i legitimitet, koji će mu u budućnosti osigurati izborni zakon koji će omogućiti unutarhrvatski pluralizam koji danas nije moguć zbog izbornog inženjeringa kojeg provodi većinski bošnjački narod nad hrvatskim narodom, stoji u priopćenju KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH IZ DOMOVINSKOG RATA HZ-HB.