FOND OVE GODINE USITNIO Pročitajte kome je roda ove godine donijela tisuće maraka

fond za zaštitu okoliša, vijesti
Ilustracija / hercegovina.info

Upravni odbor Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH, na prijedlog direktora Fonda Fuada Čibukčića, na sjednici održanoj 23.prosinca prošle godine, donio je odluku o odabiru korisnika sredstava Fonda za zaštitu okoliša FBiH na temelju provedenog javnog natječaja. Pravo na korištenje sredstava Fonda za zaštitu okoliša FBiH na temelju provedenog javnog natječaja za dodjelu sredstava za realizaciju programa, projekata i sličnih aktivnosti iz područja zaštite okoliša za 2021. godinu – JK 2021, ostvarila su 183 aplikanata, od pristigle 464 prijave.

Ostalima stigle odbijenice. Na popisu aplikanata koji su dobili sredstva nalaze se brojne udruge i poduzeća i iz Hercegovine.

Među njima je Vinarija Čitluk d.d za projekt tretmana tehnoloških, sanitarnih, oborinskih i potencijalno zauljenih otpadnih voda s iznosom do 100 tisuća maraka, mljekara Livno d.o.o za sustav i prihvat I tretman otpadnih tehnoloških voda 25 tisuća maraka, JP Vjetrenica – Popovo polje d.o.o. za projekat inventarizacija i praćenje stanja ptica i šišmiša sa iznosom do 70 tisuća maraka, Ekološka udruga Anguilla Čapljina za projekat inventarizacija i kartiranje invazivnih biljnih vrsta delte rijeke Neretve sa iznosom do 63 tisuće maraka, Udruga Matica Hrvatska Mostar za projekat zeleni gradovi – okosnica budućnosti do 35 tisuća maraka, Večernji list BiH za projekat “Zaštitimo okoliš zajedno” 34 tisuće maraka, Jaffa Komerc d.o.o Blagaj sa iznosom do 70 tisuća maraka, i tako dalje. Dojam je da su ove godine iznosi usitnjeni i usmjereni na više adresa, dok je prošle godine manje osoba dobilo više novca.

Treba kazati da su prošle godine od Fonda znatno veće iznose dobili HDZ-u BiH bliski pojedinci. Hotel Buna Rafaela Gagre je inkasirao 179.800 maraka za biološku septičku jamu, SIK Ivana Knezovića 120 tisuća maraka zasebno, pa opet u tvrtci Roda, gdje je osnivač s kćerkom Vlade Čuljka iznos do 250 tisuća maraka..., a o čemu više možete pročitati u našem prethodnom članku. 

Tko su ovogodišnji dobitnici pročitajte OVDJE

 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.