FOČA ZAVIJENA U CRNO Danas pokop devetogodišnjeg dječaka

Milica Savanović, koronavirus, ubojstvo, foča, dječak, cijepljenje, smrt, poginuli, privalj, Mađarska, beba, ŽHKK Brotnjo, prometna nesreća, Buna, ozljede
The Idependent

U Foči je danas Dan žalosti zbog ubojstva devetogodišnjeg dječaka u selu Zavait. Tu odluku donio je načelnik općine Milan Vukadinović, priopćeno je iz njegovog kabineta. Za vrijeme Dana žalosti spuštaju se zastave na pola koplja na zgradama institucija i javnih ustanova i poduzeća čiji je osnivač općina, javlja Srna.

Iz lokalne uprave su pozvali građane sa područja općine Foča koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost da poslovanje prilagode Danu žalosti. Devetogodišnji dječak biti će sahranjen danas u 13.00 sati na Gradskom groblju Barakovac. Dječak je ubijen u nedjelju, 14. studenog, na regionalnom putu Foča-Zavait-Čelebići. 

Devetogodišnje dijete M.L. ubio je Borivoje Tešović (54), koji je lividiran dok je prilikom uhićenja pružao otpor i pokušavao aktivirati ručnu bombu prema pripadnicima Jedinica žandarmerije Foča.

Prema neslužbenim informacijama Nezavisnih novina, ubojica je pucao kada je pokušao zaustaviti jedan automobil, ali vozač nije stao, nakon čega je on pucao na vozilo i tako ubio dijete. Dijete je bilo u vozilu s ocem, a Tešović je ispalio četiri hica, od kojih je jedan metak dječaka pogodio u glavu te je stradao na licu mjesta.