FILMSKA PRIČA IZ AUSTRIJE Roditelji nudili 30.000 eura za informacije o smrti sina, iznenada uhićen otac

Hrvat iz Livna poginuo u Njemačkoj Njemačka policija
Ilustracija/Pixaby

Krajem kolovoza u St. Johannu utopio se dječak (6) nakon što su mu oca brutalno opljačkali. Barem su policajci tada tako mislili. Poslije toga je došlo do dramatičnog obrata. Policija je sada potvrdila da otac ostaje u pritvoru.

Dana 28. kolovoza 2022. šestogodišnji dječak pronađen je mrtav u Kitzbüheler Ache u St. Johannu u Tirolu u ranim jutarnjim satima, izvijestio je “Heute”. Otac je šetao svoje dijete nešto poslije 4 sata ujutro kada ga je iznenada napao nepoznati osumnjičenik, udario ga bocom i onesvijestio, prenosi Kroativ.

Šestogodišnjak je tada sam izašao iz kolica i pao u Kitzbüheler Ache, gdje se na kraju utopio. Oko 5.20 sati prvo je pronađen otac bez svijesti, a kasnije i mrtvo dijete.

Mjesecima istražitelji jedva da su imali konkretne dokaze o počinitelju ili počiniteljima. Roditelji poginulog dječaka čak su ponudili 30.000 eura za informacije koje bi pomogle u rasvjetljavanju zločina.

No, nakon toga, kako javlja “Krone”, došlo je do novih forenzičkih dokaza! Dječakova oca je “iznenada i iznenađujuće uhitila policija”, potvrdio je tada novinama njegov branitelj Hubert Stanglechner.

Navodi istražitelja su šokantni: “Optužen je da je ubio sina i bacio ga u rijeku kako bi ga spasio od muke”, kaže odvjetnik. Prije nekoliko godina kod djeteta je dijagnosticiran iznimno rijedak genetski defekt, zbog čega nikada nije mogao progovoriti.

Protiv 38-godišnjaka produljen je istražni zatvor zbog opasnosti od počinjenja kaznenog djela, priopćio je u utorak Županijski sud. Sljedeća kontrola pritvora bit će za dva mjeseca. U svakom slučaju, oca se i dalje hitno sumnjiči za ubojstvo sina i lažiranje zločina. Konkretni dokazi bi trebali dodatno opteretiti muškarca, ali zasad nije poznato u kojem je stupnju proces.