Federalni parlament: Lijanović optužen za kriminal, kupovinu glasova i dodjelu poticaja "virtualnim poljoprivrednicima"

...u Sarajevu nakon što je za govornicom optužio federalnog ministra poljoprivrede Jerka Ivankovića Lijanovića za višegodišnju korupciju i kriminal.

Opužbe je vezao za tvrtku "Lijanovići" čiji je suvlasnik ministar Lijanović i za pribavljanje izbornih glasova za političku opciju kojoj pripada, kao i za "sofisticiranije" kriminala u 2011.-2012. godini dodjelom poticaja "virtualnim poljoprivrednicima".

Osim Lijanovića, Ustamujić je optužio predsjedavajućeg Zastupničkog doma Denisa Zvizdića da je kasno proslijedio u Dom naroda amandman uz izmjene Zakona o novčanim poticajima u poljoprivredi.

Amandman nalaže uvođenje parlamentarnog nadzora nad dodjelom poticaja i Zastupnički dom ga je odobrio 28. veljače ove godine, rekao je Ustamujić, a Zvizdić, po njegovim daljnjim tvrdnjama, zadržavao dopis s amandmanom u ladici daljnjih sedam dana, tako da amandman nije razmatran 7. ožujka, kada je održana i sjednica Doma naroda, nego je tom domu upućen tek 12. ožujka.

Na novinarska pitanja o ovim optužbama,  Lijanović je rekao samo da žali što oporba danas nije pokazala viziju poljoprivrednog razvoja.

Zvizdić je pak, odmah nakon Ustamujićevog obraćanja kazao da su optužbe na njegov račun klasična laž i poručio da mu se ovaj zastupnik treba ispričati, kad mu budu predočeni dokazi da nije u pravu.

Fena