Federalna uprava policije: Federalna televizija opet laže javnost

"U središnjoj informativnoj emisiji FTV-a - Dnevnik 2 od 1. veljače emitiran je sadržaj koji je u potpunosti netočan, neutemeljen i ima za cilj diskreditaciju direktora FUP-a, same Uprave i njenih djelatnika, te onemogućavanje rada FUP-a u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije", saopćeno je iz FUP-a.

Kako se u priopćenju navodi, objavljenim sadržajem izravno su prekršene odredbe članak 4, stavak 1, točke a) Zakona o komunikacijama Bosne i Hercegovine (''Službeni glasnik BiH'', broj 31/03, 75/06 i 32/10), kao i članak 5. Kodeksa o audiovizuelnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija (br. 01-02-2756-1/11 od 29. studenoga.2011. godine, donesenog od Vijeća RAK-a BiH na osnovu članka 39. stav 1 Zakona o komunikacijama BiH).

"Naime, suprotno od sadržaja koji je objavljen u programu FTV-a, direktor FUP-a, glavni generalni inspektor Dragan Lukač nije uputio nikakvo pismo Uredu visokog predstavnika, niti bilo kojoj drugoj instituciji ili pojedincu s navedenim sadržajem, niti je direktor Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Almir Džuvo u bilo kojem kontekstu predmet bilo koje radnje FUP-a", navodi se u priopćenju.

Iz FUP-a naglašavaju da su sve aktivnosti koje provodi Federalna uprava policije u okviru naredbe Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, uključujući i određene radnje koje su poduzimane prema i u vezi sa Šejlom Jugo-Turković.

FUP smatra da su aktivnosti koje kroz dezinformacije kontinuirano plasira FTV u određenoj funkciji ometanja i sprečavanja istraga koje provodi Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine i FUP, a što može predstavljati kazneno djelo.

"Federalna uprava policije će svoj posao u okviru zakonom propisanih nadležnosti obavljati i dalje dokraja profesionalno, stručno i učinkovito te će borba protiv organiziranog kriminaliteta biti i dalje prioritet u radu", stoji u priopćenju.