FEDERACIJA 33 pozitivnih, u Hercegovini nijedno

Koronavirus covid-19
Ilustracija

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata (do 12h), u Federaciji BiH testirana su 543 uzorka, od kojih su 33 pozitivna na COVID-19. Novi slučajevi registrirani su u Tuzlanskoj (17), Unsko-Sanskoj (1) i Sarajevskoj županiji (15). 

U Federaciji BiH do sada je testirano 48.328 uzoraka, a COVID-19 je potvrđen kod 1.594 osobe. Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljeno je 996 pacijenata, dok su trenutačno aktivna 552 slučaja pozitivna na COVID-19.

Zabilježeno je ukupno 46 smrtnih slučajeva.

“Epidemiološke službe su 24 sata na terenu gdje se prekidanjem lanaca prijenosa otkrivanjem, testiranjem, izolacijom i liječenjem slučajeva i izolacijom kontakata, te monitoriranjem žarišta cirkuliranja bolesti kroz pojačan nadzor prati prijenos. Zavodi za javno zdravstvo i službe za epidemiologiju poduzimaju ogromne napore kako bi odgovorili na pandemiju COVID-19 u Federaciji BiH, a suradnja stanovništva sa epidemiološkim službama koje provode istrage, kao i daljnje striktno pridržavanje preporučenih individualnih mjera zaštite također su od ključne važnosti”, kažu iz Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva potcrtavajući neophodnost pridržavanja mjera osobne zaštite.