FBiH: Gorivo od utorka jeftinije za pet pfeninga!

benzinska pumpa petrol livno, benziska pumpa, crna kronika, nafta, Gorivo, nafta, Gorivo, Gorivo, pojeftinjenje, FBIH, uređaj, Gorivo, štednja, Ljubuški, ispekcija, radnici, Gorivo, savjeti, potrošnja, nafta, Gorivo, inspekcija, nafta, ulje, BIH, Gorivo, bivši pomoćnik, kaznena prijava, nafta, Gorivo, Gorivo, cijene, pojeftinjenje, Gorivo, Hercegovina, cijene, dizel, nafta, poskupljenje, Gorivo, pojeftinjenje, benzinska crpka, Livno, radnici, Gorivo, Gorivo, Federacija BIH, poskupljenje, Gorivo, poskupljenje, Federacija BIH, Gorivo, poskupljenje, Hercegovina, Gorivo, cijene, BIH, Gorivo, cijena, BIH, Gorivo, loše gorivo, biogorivo, alternativa za gorivo, nafta, Gorivo, sniženje, cijene, dizel, Parafin, Mostar, Gorivo, kćeri, zaborav, zaboravio
To je za "Dnevni avaz" potvrdio Milenko Bošković, predsjednik Udruženja prometnika nafte i naftnih derivata.

Prema njegovim riječima, većina distributera goriva do utorka bi trebala Federalnom ministarstvu trgovine dostaviti zahtjeve za korekciju cijena koji se odnose na dizel gorivo i lož-ulje.

- Maloprodajna cijena dizela i lož-ulja od sljedećeg tjedna bit će zasigurno niža za najmanje pet pfeninga. Nove rafinerijske cijene dostavit će nam Federalno ministarstvo trgovine, nakon što njima distributeri pošalju zahtjeve za korekciju - kazao je za "Dnevni avaz" Bošković.

On je istaknuo da su od početka tjedna neznatno snižene cijene goriva u zemljama regiona te da je bilo očekivano da će se to dogoditi i u BiH. Pojasnio je da se pojeftinjenje opravdava snižavanjem cijena sirove nafte na svjetskom tržištu, kao i padom kursa dolara.

Kako doznajemo, nakon ovog pojeftinjenja cijena litra dizelskog goriva bit će oko 2,40 KM, ali je moguće da se posebne vrste ovog goriva nađu i po cijeni od 2,35 KM.

Nova cijena benzina BMB 95 bit će 2,35 KM, dok će se cijena BMB 98 kod distributera koji su se odlučili za pojeftinjenje kretati oko 2,40 KM.