VIDEO  Fadil Novalić tvrdi da su mu smjestili Amerikanci, tužitelje nazvao mafijašima i obećao da će im vratiti

Fadil Novalić
Hercegovina.info

Fadil Novalić, bivši premijer Vlade Federacije koji bi već danas trebao otići na izdržavanje zatvorske kazne u Vojkoviće, sinoć je na svom Facebook profilu objavio snimku govora u kojem navodi da je “projekt protiv njega detaljno isplaniran, obilato financiran i kirurški precizno izvršen”.

Presuđeni Novalić, koji se ne može pomiriti s odlaskom u zatvor, ponovo je direktno napao Amerikance da stoje iza njegovog procesa, prenosi Avaz.

Novalić je je istaknuo da je smijenjen po direktivi SAD, da je "prije tri-četiri godine tamo u Americi je donesena odluka da se ide protiv SDA".

Međutim, na samom kraju videoobraćanja, Novalić iznosi teške optužbe na račun državnih tužitelja i između ostalog, upućuje im ozbiljnu prijetnju.

 "Isti ovi tužitelji, ima ih četiri, to je dio mafije kriminalne u pravosuđu. Oni su vidjeli priliku u respiratorima da naprave skandal. Ja sam također mogao, emotivno to, mnogo teže  doživjeti. Međutim, ja sam to ovako sabrao: Ako oni mene emotivno oštete, ja neću moći ništa učiniti da se ti ljudi kazne ili udalje. Također, jedan ajet kaže da je dobro oprostiti, ali možete i vratiti. Ja sam se odlučio da vratim", rekao je Novalić.