FADIL I DALJE JAŠE "Krajnje je vrijeme da minimalna plaća iznosi 700 maraka"

FADIL I DALJE JAŠE "Krajnje je vrijeme da minimalna plaća iznosi 700 maraka"
hercegovina.info

Federalni premijer, inače prvooptuženik u procesu Respiratori, gdje je SDA briljirala potrošivši 10 milijuna maraka na ventilatore zajahao je niz izjava koje sluđuju javnost, u mjeri da se pita je li premijer zdravo.

I najnoviji facebook status Fadila Novalića ide u tom smjeru.

"Povećenje životnog standarda građana je jedan od najvećih fokusa Vlade FBiH. Svjesni da je minimalna plata (406KM) nedopustivo niska, naš rad smo bazirali na uspostavljanju pozitivnog ekonomskog trenda, odnosno ostvarivanju ekonomskog rasta. Trenutačni ekonomski rast FBiH omogućava Vladi FBiH da poveća minimalnu plaću na 700KM i time ostvari porast od 72.4%. Očekujem da će oba doma Parlamenta FBiH hitno usvojiti Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o doprinosima i prateće zakone. Krajnje je vrijeme da minimalna plaća iznosi 700KM", kazao je federalni premijer Novalić. 

Onako, usputno govoreći, treba dodati da jedan federalni ministar ima plaću 700 puta pet, odnosno oko 3.500 maraka, što je ovisno o raznim dodatcima. Stoga Fadile hvala ti, i treba ti samo poželjeti i minimalnu plaću i minimalnu mirovinu u Federaciji, koja je nedostatna i za sve račune.