VIDEO  Face TV se ispričao zbog ‘bosanskog Wuhana’, pozvali Izetbegovića da posjeti Konjic

Novinar u Konjicu
FACE TV

Nakon što je Stožer civilne zaštite općine Konjic osudio način izvještavanja Face TV-a iz njihovog grada te zatražio hitnu reakciju nadležnih tijela reagirali su i iz spomenute TV kuće.

U svom odgovoru navode kako su federalni premijer Fadil Novalić i zapovjednik Stožera civilne zaštite Konjica Fadil Tatar taj grad okarakterizirali kao najveće žarište koronavirusa u Federaciji BiH i najugroženiji grad, a ne Face TV.

“Građanima Konjica i kritičarima poručujemo: Oštricu kritike usmjerite prema vlastima koji vas ne štite, a ne prema novinarima koji pokušavaju da vam pomognu. Ne sudjelujte u hajci koju su organizirali stranka i vlast. Zar ne vidite da je vlast jedva čekala da FACE “pogriješi” da bi napadom na nas sakrila svoje neznanje, haos, nesnalaženje, nebrigu za vas? FACE smeta vlastima jer ukazuje na propuste odgovornih”, navodi se u priopćenju Face TV-a i dodaje:

“Zašto ne pozovete-prozovete Bakira Izetbegovića da vam dođe u posjetu, da vam pomogne, jer mu je majka od uglednih konjičkih Repovaca, zar sam nije već trebalo da bude s vama i u drugim “žarištima”? Je li ga KOVIDio?!

Zašto SDA Konjica nije tražila pomoć od svoje stranačke drugarice, doktorice Izetbegović?

Da li vam se javila, poslala pomoć? Gdje bila prvih dvadeset kritičnih dana vaše drame?! Gdje je 30 milijuna maraka koje su njenom KCUS uplaćeni, zar vi niste najhitniji slučaj?”

Navode i da prihvaćaju dobronamjerne kritike zbog navoda da je Konjic bosanski Wuhan i kako se zbog toga ispričavaju građanima Konjica.

Sadržaj se učitava...