EX RAVNATELJ vs. HERCEGOVINA.INFO Za Radu Bošnjaka svjedoči bivši ministar Goran Opsenica

Kristina Perić i Milenko Krčum

Na Općinskom sudu u Mostaru danas je održano pripremno ročište po tužbi Rade Bošnjaka za klevetu protiv portala Hercegovina.info i glavne urednice Kristine Perić, autorice članaka oko afere Petikat. 

Na ročištu su se ispred tuženih pojavili odvjetnik Milenko Krčum i urednica portala, a u ime tužitelja odvjetnica Amela Methadžović, odvjetnica iz Sarajeva. 

Tužitelj, višegodišnji ravnatelj ZZO-a uspio je sebi namaknuti dvojicu svjedoka - Gorana Opsenicu, bivšeg ministra zdravstva, na okolnost navoda iz tekstova koji čine činjenični osnov tužbe, njegovih saznanja u vezi funkcioniranja sistema IZIS, problema u radu tog sustava i td.

Inače, Opsenica se u najvećim zdravstvenim i pandemijskim krizama slabo ili nikako pojavljivao u javnosti, ali evo će se pojaviti kao svjedok Bošnjaku. Jedino je moguće da zanoći kao Radin svjedok, a probudi se kao svjedok portala Hercegovina.info, jer je jednom kao Hrvat zanoćio, a kao Srbin se u parlamentarnoj fotelji probudio.

Drugi Bošnjakov svjedok bit će Ilija Vlaho, djelatnik ZZO-a, koji će biti saslušan na okolnosti njegovih saznanja u vezi sa funkcioniranjem sustava IZIS, načinom na koji isti funkcionira, i tako dalje. 

Inače, portal Hercegovina.info nikada se nije kao temom bavio funkcionalnošću IZIS-a, nego tajnim projektom, koji je Rade Bošnjak bildao na Petom katu Vitalisa, kako bi ih uveo u zdravstvenosustavni biznis, te je najava prethodna dva svjedoka potpuno suvišna u kontekstu naših pisanja. Pitanje u koje nikada nismo ulazili jest treba li nam novi IZIS, nego jesu li zakonite radnje ravnatelja, koji je privatne tvrtke tajno bildao i plaćao, onemogućivši utakmicu drugim IT tvrtkama, a kako bi im raspisao natječaj i uvukao ih u biznis. Simptomatično je i da nakon toliko godina ravnanja Zavodom Bošnjak uspijeva u svoju korist pozvati samo jednog svjedoka iz ZZO-a.

Portal Hercegovina.info najavio je tri puta veći broj svjedoka, od čega su najmanje tri radila ili rade u Zavodu, a na okolnosti tajnog projekta na Petom katu, prisluškivanja djelatnika, neodgovaranje na upite našeg portala i ostalo. 

Donosimo i sve materijalne dokaze koje smo ranije dostavili SIPA-i. S druge strane, Bošnjak najavljuje u dokaznim materijalima, uz ostalo, nalaze Klinike za psihijatriju (Ambulanta za psihijatriju) od 20.02.2023. godine, te nalaz Klinike za psihijatriju (Ambulanta za psihijatriju) od 26.06.2023. godine, te brojne odluke ZZO-a, u kontekstu duševnih boli koje smo mu izazivali. Nastavak slijedi 3. travnja. 

Inače, afera Peti kat predmet je Tužiteljstva HNŽ-a, a istragu u ovom predmetu vodi SIPA. 

Jednim klikom na sliku ispod doznajte sve o aferi 'Peti kat':

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.