VIDEO  Evo što su tražili turistički radnici u Sarajevu

U Sarajevu se danas pred zajedničkim institucijama BiH održao mirni prosvjed turističkih radnika iz Hercegovine i BiH. Svi oni od Vijeća ministara BiH traže odluku o olakšanom ulasku turista u BiH kako bi spasili što se spasiti da od turističke sezone.

"Mi tražimo da se omogući ulazak svima u BiH na način na koji je to predviđeno u EU i svijetu. To znači ulazak na osnovu antigenskog testa, potvrde o preboljeloj koroni i na osnovu potvrde o cijepljenju. To je sve što mi tražimo od vlasti", rekao je u obraćanju prosvjednicima rekao je između ostalog predsjednik Udruge turizma, hotelijerstva i iznajmljivača soba Međugorje Davor Ljubić.

"Ono što mi turistički radnici iz BiH tražimo su uvjeti za rad. Mi ne tražimo ničiju milostinju i mrvice, ni kruha ispod stola. Tražimo da nam se omogući ono što smo cijeli život radili i stvarali. Mi ne očekujemo nikakvu potporu od države osim da zakonskim popisima stane iza nas. Treba nam samo dopustiti da radimo ono što najbolje znamo", kazao je između ostalog Ljubić.
 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.