FOTO  EVO GDJE Na jednoj benzinskoj u Federaciji 80 posto kupaca su Dubrovčani

Ivanica benzinska crpka

Cijene goriva u Hrvatskoj znatno su veće nego u BiH zbog čega sve veći broj Dubrovčana dolazi u Ivanicu, mjesto u Federaciji BiH, gdje kupovinom goriva stanovnici Dubrovnika uštede i do 200 kuna po rezervoaru. Iako Dubrovčani koje smo zatekli na benzinskoj crpki nisu bili raspoloženi za komentare, jedan od njih potvrdio nam je da je razlika u cijeni u odnosu na Hrvatsku u prosjeku 2 kune po litru.

„Možda se ne isplati doći za 10 litara, ali kad uspete pun rezervoar od 50-60 litara, onda se ipak tu nešto uštedi. Sad su to dole nešto malo i smanjili, ali opet je jeftinije dosta u Federaciji. Tako je kako je. Provozamo se malo do Ivanice, popijemo kavu ,uspemo gorivo i dobro“, kaže za naš portal jedan od Dubrovčana kojeg smo zatekli na crpki.

Cijena goriva na Ivanica niža je i u odnosu  na Trebinje za nekih pet feninga, a kako kažu na jedinoj benzinskoj crpki u tom mjestu posla ima čitave godine.

„Izuzetno dobro radimo jer velika je razlika u cijeni. To je otprilike pola marke u odnosu na Dubrovnik. Ljudi su se uvjerili u kvalitet, tako da su zadovoljni. Uštede dosta na rezervoaru goriva. Dosta prometa imamo i 80 posto mušterija su Dubrovčani, pogotovo sada kad je dosta poskupilo gorivo u Hrvatskoj“, ističe Aleksandar Šapurić, zaposlenik na benzinskoj crpki.

Na Facebook stranici „Prometne zgode i nezgode“ pokrenuta je akcija kojom su mnogi vozači u Hrvatskoj ugasili svoje automobile na 10 minuta u znak prosvjeda protiv rekordnih poskupljenja goriva.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.