EUFOR o požarima u BiH: Izvršili smo izviđanje i spremni smo pomoći

eufor, požari, pomoć, požari, Federacija BIH, letjelice
Hercegovina.info

Prema sadašnjem mandatu EUFOR Althea (Rezolucija 2549 Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda) ova misija za zadatak prvenstveno ima pomoć lokalnim vlastima u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja. 

U tom smislu, EUFOR Althea samostalno pažljivo prati situaciju u Bosni i Hercegovini. U sklopu tih aktivnosti, EUFOR redovito dijeli informacije o svim relevantnim temama sa lokalnim agencijama za provedbu zakona i svojim partnerima.

Trenutno je u Bosni i Hercegovini aktivno više šumskih požara koji ugrožavaju brojne općine u različitim dijelovima zemlje. EUFOR može potvrditi da je izvršio izviđanje iz zraka kako bi se bolje upoznao sa situacijom, a u ovom slučaju su najnovije snimke podijelili s nadležnim strukturama.

EUFOR će se odazvati na zahtjeve za pomoć samo ako su sukladni njegovom mandatu i ako ima sredstva i sposobnosti da to izvrši. U svakom slučaju, EUFOR će nastaviti djelovati samostalno kako bi ispunio zadaće sukladno svojem mandatu, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje EUFOR-a.