FOTO  EPILOG AKCIJE Šestero uhićenih u Mostaru i Čapljini, nađen i arsenal oružja

FUP Mostar Čapljina
FUP

Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Tužiteljstva HNŽ-a proveli dvije operativne akcije na području Mostar i Čapljine, a vezano za dokumentiranje izvršitelja kaznenih djela “razbojništvo” iz članka 289. i “nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” iz članka 371. kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu realizacije prve operativne akcije kodnog naziva “GUN” policijski službenici Federalne uprave policije su postupajući po naredbi Županijskog suda u Mostaru do sada izvršili pretrese na četri lokacije na području grada Mostara, te su lišili slobode tri osobe inicijala M. B. (1990.), N. P. (1988.) i M. M. (1996.) koja se sumnjiče za izvršenje predmetnih kaznenih djela, priopćio je FUP.

Prilikom pretresa do sada je pronađen eksploziv, određena količina oružja i streljiva, apraturu za krađu vozila, te drugi predmeti koji bi se mogli dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih kaznenih djela.

U drugoj operativnoj akciji kodnog naziva “Trebižat” policijski službenici Federalne uprave policije su također pod nadzorom Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije poduzimali aktivnosti iz svoje nadležnosti na području Čapljine, u cilju dokumentiranja izvršitelja kaznenog djela “nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” iz člana 371. KZ FBiH.

Vezano za navedenu akciju, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Čapljini, izvršeni su pretresi pokretne i nepokretne imovine koju koriste osobe inicijala S. K. (1982.), J. B. (1992.) i A. G. (1986.) koja su uhićene u sklopu ovih aktivnosti zbog sumnje na izvršenje spomenutog kaznenog djela.

Prilikom pretresa na području Čapljine pronađene su potkape, panciri, rukavice, vojno oružje, prigušivači, optički nišani, te određena količinu oružja i streljiva, određena količina zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drodu “Canabis Sativa L”, kao i drugi predmeti koji bi se mogli dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog kaznenog djela. 

Uhićene osobe će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru biti predana u zakonskom roku u nadležnost Tužiteljstvu Hercegovačkog-neretvanske županije uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu, zaključuje se u priopćenju FUP-a.