ELITE SECURITY DEMANTIRA MUP HNŽ "Nikad nismo osiguravali navedeni klub..."

Ilustracija / tučnjava u disku

MUP HNŽ objavio je jutros da su u mostarskom noćnom klubu 'Cube' zaštitari izbacili pa potom i pretukli osobe koje su se penjale po stolicama u untrašnjosti objekta. Kako su naveli njihovi policijski djelatnici s očevida, kazali da su ih izbacili pripadnici 'Elite securitya', na što su reagirali iz ovog poduzeća.

"Želimo Vas obavijestiti da djelatnici Agencije „Elite security“ d.o.o. Mostar nisu NIKAD osiguravali navedeni klub pa shodno tome nisu ni mogli sudjelovati u nemilom događaju", stoji u njihovom demantiju.

Podsjetimo, dežurni lječnik Hitne pomoći Mostar u noći sa subote na nedjelju, oko 3 sata ujutro obavijestio je policiju da su se za pomoć obratile osobe s ozljedama iz fizičkog napada, a radi se o državljanima Republike Hrvatske D. I. (1997.) iz Splita, S. Đ. (1988.) iz Splita i A. S. (1992.) iz Dubrovnika.

Zbog zadobivenih ozljeda osoba D. I. je prevezena na CUM Mostar.

Policijski djelatnici su utvrdili da su navedene osobe bile u noćnom klubu „Cube“ te da su se penjali po stolicama u unutrašnjosti objekta zbog čega su ih zaštitari, njih šest-sedam, izbacili van iz objekta gdje su osobu D. I. navodno udarali dok je ležao na zemlji, a jedan od zaštitara je prema navodima svjedoka imao kapu fantomku na glavi i u ruci palicu kojom je više puta udario osobu D. I.

Ovo ne bi bio prvi put da su u službenom biltenu pogrešne informacije nakon policijskih očevida. Koncem studenog policijski očevici su u 'usta Škripara' navijača Širokog Brijeg ubacili da su ih napali Ultrasi, no kasnije se ispostavilo da navijači Širokog Brijega nisu to rekli policajcima koji su došli na očevid, a i MUP se službeno ispričao te promijenio informacije.

Bez obzira tko ih je napao, iz MUP-a još uvijek ne znamo ništa o 30-40 maskiranih muškaraca koji su imali palice i baklje.