Elektroprijenos BiH mora da postoji

elektroprijenos, elektroprijenos, elektroprijenos, elektroprijenos, elektroprijenos, elektroprijenos, elektroprijenos, deblokada, Nermin Nikšić, elektroprijenos, deblokada, Banja luka, elektroprijenos, Europska unija, zabrinutost
Inzko je u izjavi novinarima u Prijedoru rekao da  je ta zajednička kompanija sa 150 miliona KM na računu veoma profitabilna te naglasio da gotovo sve zemlje imaju jedan elektroprijenos i da stoga ne stoje izjave iz RS-a da se treba mijenjati status te kompanije.

Odgovarajući na novinarska pitanja o zahtjevu boračkih udruženja u RS-u da se formira komisija za ispitivanje stradanja Srba u Sarajevu tokom rata, te o njihovim zahtjevima za smjenu federalnog premijera Mustafe Mujezinovića jer ta komisija nije formirana, Inzko je rekao da je čuo za taj zahtjev, ali da ga još nije dobio, te da misli da je komisija već ranije formirana, ali ne zna koliko je uradila.

On smatra da je u BiH potrebno više lokalne odgovornosti te ističe da bi na istini trebalo graditi budućnost kada su u pitanju nevine žrtve.

Inzko i ambasador Češke u BiH Tomáš Szunyog 
prisustvovali su danas javnoj debati u Prijedoru pod nazivom “Postoji samo jedan pravac za BiH - izgradnja prosperitetnog i demokratskog društva u srcu Evrope”.

S ove debate poručeno je da BiH trenutno koristi dvije petine pretpristupnih fondova EU, a da će ih koristiti u cjelini kada postane kandidat za članstvo.

(Fena)