EKSTREMNE TEMPERATURE U Hercegovini ponovno crveni meteoalarm

Vrućine Mostar
Hercegovina.info

Crveni meteoalarm danas je na snazi za područja Trebinja, Višegrada, Foče, Mostara, Sarajeva i Tuzle zbog očekivanih ekstremno visokih temperatura zraka.

Na području Trebinja, Višegrada i Foče danas se očekuje temperatura zraka od 38 do 40 stupnjeva, u Mostaru do 41, Sarajevu do 39, a Tuzli do 38 stupnjeva Celzija.

Za područje Tuzle na snazi je i žuti meteoalarm zbog mogućih lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Na području Banja Luke, Prijedora, Livna i Bihaća na snazi je narančasti meteoalarm zbog očekivanih ekstremno visokih temperatura.

U Banja Luci i Prijedoru očekuje se maksimalna temperatura zraka od 35 do 38 stupnjeva Celzija, a lokalno i stupanj više, a na području Livna i Bihaća od 33 do 36 stupnjeva.

Crveni meteoalarm ukazuje na veoma opasno vrijeme i vremenske pojave koje mogu prouzročiti veliku materijalnu štetu i biti opasne po sigurnost ljudi i životinja. Narančasto upozorenje znači da je vrijeme opasno - prognozirane su neuobičajene vremenske prilike, a šteta i ljudske žrtve su moguće.