EKSKLUZIVNO SAZNAJEMO Napadači na suce u Jablanici protagonisti nereda u Mostaru

Incident kod Ere
Hercegovina.info

Iste osobe koje su sudjelovale u napadu na nogometne suce u Jablanici nakon utakmice Veleža i Borca protagonisti su subotnjih nereda u Mostaru, kojima je epilog jedna životno ugrožena osoba.

Glasnogovornik MUP-a HNŽ Ljudevit Marić ranije je kazao da su pripadnici MUP-a HNŽ uhitili M. M., E. P., A. G., i F. L. iz Mostara zbog sumnji da su sudjelovali u napadu na nogometne suce Lendava kod Jablanice, kada je zapaljen automobil Sabrije Topalovića, a prema saznanjima hercegovina.info dio tada uhićenih ponovno se dovodi u vezu sa subotnjim neredima, i ponovno su uhićene nakon nereda u Mostaru. 

Incident kod Ere

Podsjetimo da je nakon prekinute utakmice između Veleža i Borca glavni sudac meča Sabrija Topalović napadnut u blizini Jablanice u automobilu u kojem se nalazio zajedno sa svojim pomoćnikom Admirom Šehovićem i supervizorom suđenja Adnanom Alispahićem.

Do napada je došlo 21. rujna oko 23:45 sati u tunelu Lendava na magistralnom putu M-17, na dionici Mostar - Jablanica, gdje je presretnuto vozilo marke Mercedes u kojem su se nalazili.

Napadači su palicama razbili stakla i ubacili baklju u automobil koji je potpuno izgorio. Tom prilikom je lakše tjelesne ozlijede zadobio Adnan Alispahić, kojem je liječnička pomoć pružena u Domu zdravlja Jablanica. Dva mjeseca iza tog nemilog napada, ista ekipa, dio nje - sudjelovala je u neredima u samom središtu Mostara, gdje je jedna osoba teže ozlijeđena. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.