EKOLOŠKA KATASTROFA U STOCU SE NASTAVLJA Vlasnik ribarnice iz korita Radimlje crne vode preusmjerio nasred livade

Žuvela
Hercegovina.info

Federalna ispekcija 27. lipnja boravila je u Stocu, no još uvijek nema rezultata inspekcijskog nadzora. Novost je, a kako su nam potvrdili jučer mještani, da je vlasnik ribarnice otpadne vode proveo na livadu iznad poduzeća, te se sada cijelim krajem šire neugodni mirisi. Na Radimlji je život postao nesnošljiv, kako za mještane i posjetitelje nekropole, tako i za vlasnika obližnje pekarnice, kojem se sve odražava i na posao. 

Žuvela

Žuvela

Žuvela

Žuvela očito nema nikakvo rješenje za smrdljive vode iz svog poduzeća, a nadležne inspekcije još nisu poduzele ništa da ekološku katastrofu u Stocu zaustave. Na teren je izlazila i općinska inspekcija, koja je alarmirala županijsku inspekciju, no rezultata inspekcijskim obilazaka sa svih razina na terenu još nema. I JU Radimlja je, štiteći status UNESCO-a pisala nadležnima, međutim konkretan rezultat izostaje. Crnilo u koritu Radimlje je i dalje prisutne, vlasnik je vode pokušao provesti u Bregavu, a bagerom intervenirati u Radimlji, što mještani nisu dozvolili. 

„Ja ne planiram odustati, opet ću obavijestiti općinsku inspekciju jer sada vode odvode na livadu poviše ribarnice“, kaže mještanin Ivica Šutalo, koji je nedavno zaustavio i bager u Radimlji. Koliko nam je država funcionalna da zaštiti prirodana bogatstva i povijesne lokalitete najbolje pokazuju upravo ovakvi primjeri.