Dvoje Turaka pokušalo ilegalno priječi granicu kod Doljana

Dvoje Turaka pokušalo ilegalno priječi granicu kod Doljana
... prema Republici Hrvatskoj.  Strani državljani, muška i ženska osoba bez putnih i identifikacijskih dokumenata, otkriveni su u graničnom pojasu na području Čapljine, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Osobe su sprovedene u sjedište Jedinice Granične policije Doljani gdje je dodatnim provjerama utvrđeno da se radi o državljanima Republike Turske. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o kretanju i boravku stranaca i azilu njima su uručeni prekršajni nalozi nakon čega su, uz prijedlog za protjerivanje stranaca s teritorije BiH, predani Službi za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.

Policijski službenici Jedinice granične policije Hum su 13. 9. 2014. godine lišili slobode državljanina Bosne i Hercegovine, Ž. Ž. (1976.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Sanski Most zbog krivičnog djela „omogućavanja uživanja opojnih droga".

Osoba je kontrolirana na izlazu iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Hum. Ž. Ž. je predan službenicima Sudske policije Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Policijski službenici Jedinice granične policije Kamensko su 13. 9. 2014. godine prilikom ulaza u BiH na MGP Kamensko lišili slobode državljanina BiH, P. S. (1982.) jer je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Federalno ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo potragu zbog krivičnog djela „lakša tjelesna ozljeda". Osoba je predana službenicima Sudske policije Hercegbosanske županije