DVD KUPRES "Požar je na minski sumnjivom području, stanje još uvijek nije stabilno"

Helikopter gašenje požara
Ilustracija/Hercegovina.info

Već tri dana traje borba s požarom na planinama kod Kupresa. Vatra je zahvatila 50 hektara šume, a najveći problem je što gori i na minski sumnjivom području. Zbog toga je jučer u pomoć stigao i helikopter Oružanih snaga BiH, no stanje je i dalje daleko od stabilnog.

"Jutros je situacija takva da vatra gori na više strana. Imamo požare na Vukovskom i na planinama koje su na sumnjivom minskom području. Jučer nam je u pomoći bio helikopter oružanih snaga koji je odradio nekoliko posipanja, ali stanje još uvijek nije stabilno", kaže za Hercegovina.info predsjednik DVD Kupres Tomislav Pašalić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Danas nastavljamo s vlastitim snagama; DVD Kupres, šumari sa svojom opremom. Nema stajanja nastavljamo dalje. Za sada nemamo informaciju hoće li ponovno u pomoć stići helikopter", dodao je.

"Najveći problem je na području Ravačnice i Kurljaja gdje je požar na minski sumnjivom području i gdje se ne može pristupiti njegovom aktivnom gašenju. Možemo samo pratiti stanje i čekati požar negdje gdje nisu ugroženi ljudi životi, a oni su najvažniji", rekao je Pašalić.