DRŽAVU KOŠTALI BOGATSTVO Obitelj iz Mostara uskoro bi trebala biti deportirana iz Njemačke

Beč, policija, stranci, Hrvati, austrija, provala, tirol, austrija, tuđa žena, pijanstvo, nož, Hrvati, austrija, Koruška, Hrvati, prometna nesreća, austrija, Hrvati, pucnjava, djeca, zračna puška, migranti, Njemačka, mrtva tinejdžerka, Hrvati, Njemačka, policija, Salzburg, Hrvati, banda, Državljani Srbije, Beč, austrija, oružje, austrija, smrt, Bosna i Hercegovina, Hrvat, aerodrom, Njemačka, frankfurt, novčana kazna, zatvor, krađe, obitelj iz Mostara, deportacija, deportirani iz Njemačke

U jednom od prvih izbjegličkih valova, krajem ljeta 2015. godine, Briziana H. (38) iz Bosne i Hercegovine, prijavila se za azil u Njemačkoj zajedno s desetero djece.

Danas ta žena, koja je u međuvremenu i osuđena, predstavlja veliki problem za njemačku državu i uskoro bi trebala biti deportirana, nakon sedam i pol godina provedenih u Njemačkoj, pišu Nezavisne novine.

Jedanaesteročlana obitelj

Ova žena, koja je godinama tvrdila da nema državljanstvo nijedne zemlje, po dolasku u Njemačku automatski se prijavila za socijalnu pomoć, koja je za njezinu jednanaesteročlanu obitelj iznosila popriličan iznos.

Kako prenose njemački mediji, ona nikada nije pokazala interes za bilo kakav vid integracije u njemačko društvo, a vremenom je počela i krasti. Sada su imigracijske vlasti konačno uspjele ući u trag njenoj zemlji porijekla i nakon što krajem travnja odsluži zatvorsku kaznu, ona će biti deportirana u Bosnu i Hercegovinu.

Kako prenose njemački mediji, još dok se nalazila u smještaju za azilante, Briziana H. je zajedno sa sestrom Vanesom (28, majka četvero djece) počela ići u krađe. Krala je što je stigla: od torbi do kreditnih kartica. Navodno, i djecu je koristila za krađe, ali djeca nikada nisu privođena, prenose Nezavisne.

Izbjegavala zatvor

Ipak, i ona sama je na sve načine pokušavala izbjeći zatvor. Kada je prvi put trebala završiti u zatvoru, ona je zajedno s djecom pobjegla u Francusku gdje je i uhićena u okolici Lyona, u veljači 2020. godine. Kod nje su tada pronašli 4.000 eura i krivotvorenu hrvatsku osobnu iskaznicu. Odmah je izručena Njemačkoj i sada je odslužila skoro tri godine.

Nakon što odsluži kaznu do kraja, bit će odmah prebačena u deportacijski pritvor u Langenhagenu. O njenim kaznenim djelima možda najbolje govori podatak da njezin dosje ima čak 1.252 strane. Također, njemački mediji prenose da je njena obitelj njemačke porezne obveznike koštala pravo malo bogatstvo, a iznos je, navodno, šestocifreni.

Sada i desetero njene djece (svi su rođeni u Mostaru) trebali bi biti deportirani. Međutim, mediji prenose da sedmero djece planira predati zahtjev za azil u nadi da će im biti dozvoljeno da ostanu u Njemačkoj.