Državljani BiH deportirani iz Francuske jer su kćerki branili udaju za Srbina

Granična policija aerodrom Sarajevo
Ilustracija/Hercegovina.info

U skladu s najavom veleposlanstva Francuske u BiH, 24. listopada, deportirano je šest državljana BiH iz Republike Francuske. Posebno organiziranim letom sletjeli su na Međunarodnu zračnu luku Sarajevo oko 12:50 sati, u pratnji francuske policije. Nakon obavljene granične kontrole, istima je dopušten ulazak u Bosnu i Hercegovinu, navedeno je iz Ureda za informiranje Granične policije BIH.

Kako su mediji proteklih dana prenosili, Francuska je protjerala obitelj iz BiH, koja je pretukla i obrijala kćerki kosu koja je željela da se uda za Srbina, priopćilo je francusko Ministarstvo unutarnjih poslova. Ministarstvo je priopćilo da su članovi obitelji djevojčice u istočnom gradu Besançon jutros deportirano u Sarajevo.

"Ovo protjerivanje sa nacionalne teritorije posljedica je neprihvatljivog ponašanja obitelji u kolovozu, naročito premlaćivanja i brijanja djevojke koja je bila zaljubljena u mladog Srbina, osobu druge vjeroispovijesti", pojasnili su iz Ministarstva.

U priopćenju se dodaje da će se o maloljetnoj djevojci brinuti socijalne službe i ona će, kada bude pounoljetna, steći pravo boravka u Francuskoj.

Francuski mediji su u kolovozu izvjestili da je obitelj pretukla sedamnaestogodišnju djevojku, muslimanku iz BiH, te da su je ošišali 'na nulu', jer je željela da se uda za dvadesetogodišnjeg Srbina.