Država za pračovjeka

Iako se bošnjački mediji trude prikriti razloge neuspostave vlasti, svakim danom sve više ljudi uviđa da su za ovakvo stanje najodgovorniji Zlatko Lagumdžija i SDP BiH sa svojim satelitima koji su na nezakonit i neustavan način preuzeli vlast u Federaciji BiH, a odmah zatim krenuli u čistke nepodobnih. Sličan scenarij planiraju i na državnoj razini.

Tako su u kratkom periodu svi koji ne misle kao Lagumdžija dobili otkaze, a na njihova mjesta su postavljeni asistenti, kume, zetovi, sinovi i braća platformaša. Država za čovjeka koju je obećavao Lagumdžija u predizbornoj kampanji postala je država za radbinu i prijatelje platformaša. Ni to nije bilo dovoljno zelenom socijaldemokrati, pa je krenuo sa pretvaranjem policije, visokoškolskih ustanova i javnih poduzeća u svoje partijske ćelije, kako bi preko njih kontrolirao cijelu Federaciju. Sve to ne bi bilo moguće da platformaši nisu pogazili Ustav na koji se često pozivaju postavljajući na Hrvatska mjesta u vlasti ljude koji nemaju li legalitet niti legitimitet da predstavljaju hrvatski narod. Nažalost sve to je amenovao i Visoki predstavnik koji je debelo uključen u rušenje Ustava pobijanjem biračke volje jednog naroda iskazanom na izborima.

Hrvatima u Zlajinoj državi ne prostaje ništa drugo nego da ubuduće ne izlaze na izbore. Svejedno je koga birali kada će im na sve važne funkcije postaviti ljude koji sa Hrvatima imajo malo toga zajedničkog. Željko Komšić, Mladen Ivanković, Živko Budimr su marionete i oružije kojim Lagumdžija tjera Hrvate iz ove i ovakve BiH. Bet ustavnih promjena kako na državnoj, tako i na svim ostalim razinama, pa sve do grada Mostara ovakva država nema šanse, bar ne kao zajednica sva tri ravnopravna naroda. Dobro to zna Lagumdžija, ali njemu i jeste krajnji cilj napraviti unitarnu državu, koja vremenom treba postati bošnjačka država. To svakodnevno uviđaju i pripadnici njegovog naroda koji sve više i više shvataju kojim putem ih vode platformaši.

Javni tv servis pretvorili su u svoj medij kojim prikrivaju pravo stanje u državi koju su u potpunosti privatizirali. Ovaj tekst bi bio premal kada bi pokušali nabrojati sve tvrtke čiji su djelatnici ostali bez posla i koji traže svoja prava na ulici gladni i žedni u državi za čovjeka. U svakoj normalnoj držvi u bilo kojem kutu svijeta narod bi Lagumdžiju i njegove satilite poslao u političku prošlost. Nažalost, BiH niti je normalna, a svakim danom je i sve manje država zbog svega što za kratko vrijeme (ne) uradiše platformaši.

Od države za čovjeka dobili smo državu za pračovjeka. Vjerojatno je običan, mali pračovjek imao veća prava, nego li to danas imaju obični građani BiH. Vrijeme će pokazati dokle ćemo živjeti u državi za pračovjeka. Postojali su i prije moćnici poput Envera Hodže ili Slobodana Miloševića, a na radost njihovih naroda oni su davna prošlost.

hercegovina.info