Društvo hrvatskih novinara u BiH oštro osudilo napade potpredsjednice FBiH na urednika BHT-a Tvrtka Milovića

Društvo hrvatskih novinara BiH, novinari, napad

Društvo hrvatskih novinara u BiH oštro osuđuje pokušaje pojedinih političara i njima sklonih udruga da ponovno uvedu verbalni delikt i ušutkaju medije i novinare.

 

Napadi potpredsjednice Federacije Bosne i Hercegovine Melike Mahmutbegović na urednika BHT-a Tvrtka Milovića i zahtjevi za njegovo sankcioniranje samo zato što se na društvenim mrežama "drznuo" iznijeti negativan stav o javnom djelovanju javnih osoba za koje je potpredsjednica FBiH presudila da su "dokazani bosanskohercegovački patrioti", politički je udar na medijske slobode, ali i slobodu govora kao temeljnu demokratsku vrijednost.

 

Javne osobe, uključujući potpredsjednicu Mahmutbegović i njene "štićenike", moraju biti spremne podnijeti javnu pa i medijsku kritiku. Ušutkivanje novinara ne smije biti tolerirano te stoga DHN poziva i druge strukovne udruge, ali i zaštitnike ljudskih i demokratskih prava, da osude ponašanje potpredsjednice FBiH Melike Mahmutbegović i drugih političara u BiH koji ne razumiju što je sloboda govora, stoji u priopćenju Društva hrvatskih novinara u BiH.