DRASTIČNO POSKUPLJENJE Rezervoar skuplji za oko 50 KM u odnosu na prošlu godinu

Benzinske crpke
hercegovina.info

Cjene goriva u Bosni i Hercgovini mijenjaju se iz dana u dan. Prema aplikaciji Ministarstva vanjskotrgovinske komore, cijene dizela u BiH danas se kreću do 3,56 KM po litri, dok ćete za najskuplji benzin izdvojiti 2,96 KM.

Tako u Mostaru najjeftini dizel možete pronać na tri benzinske crpke (Eol Petrol, Salex i Hercegovina Promet), dok ćete za najskuplji izdvojiti 3,51 KM na Petrol benzinskoj crpki (Potoci). Kada je riječ o benzinu, Oli MF na Žovnici, Tank Oli na Smrčenjacima i Salex benz u Vrapčićima drže cijenu od 2,81 KM, dok on najskuplji na Petrolu (Željuša), G-Petrol u ulici Maršala Tita i Tojaga benz u Gnojnicama gdje mu je cijena 2,96 KM.

Dizel u Čapljini je nešto jeftiniji od "mostarskog". Najjeftijine možete proći na G-petrolu u Gabeli gdje mu je cijena 3,21 KM, dok pet benzinskih croki drži gornju cijenu od 3,41 KM, a to su dvije HOLDINA crpke, dvije TI Oili, te G-Petrol u samom gradu Čapljini. -Petrol u Doljanim,a drži najjeftiniji benzin po cijeni od 2,81 KM, dok tr benzinske crpke (Mališić, G-Petrol u Čapljini te G-Petrol u Gabeli) isti prodaju po 2,96 KM.

Od dvanaest benzinskih crpki u Ljubuškom, njih četiri imaju dizel po cijeni od 3,36 KM (Antunović, Holdina te dvije Perić benzinske crpke), dok ostatak njih dizel toči po cijeni od 3,41 KM. Što se tiče benzina većina crpki drži cijenu od 2,81 KM, dok je na tri Holdina benzinske crpke cijena 2,91 KM.

U Širokom Brijegu najjeftiniji dizel toči se na Mepas benzinskoj crpki po cijeni 3,26 KM, dok na Gudelj benz on iznosi 3, 56 KM.

No, Gudelj benz zato ima najjeftiniji benzin po cijeni od 2,76 Km, dok je njegova cijena na većini ostalih benzinskih crpki 2,91 KM.

Prema podacima Vanjskotrgovinske komore BiH, litar benzina prije godinu dana koštao je 2,41 KM, a dizela 2,39 KM. Tako rezervoar od 50 litara danas košta oko 165 KM, a prije godinu koštao je oko 120 KM.