DRAMATIČNO NA GRANICI Pedesetak učenika iz Hercegovine zamalo zakasnilo na državnu maturu

Granični prijelaz granica
Marin Tironi / Pixsell

Nekoliko roditelja s područja Hercegovine javilo se od jutros našem portalu zbog problema na Graničnom prijelazu Gorica.

Kažu nam da je pedesetak učenika rano jutros iz Širokog autobusima krenulo u Split na polaganje državnog ispita, no dugo su ih držali na granici, te su skoro i zakasnili.

Isto nam je potvrdio i kordinator za Gimnaziju Široki Brijeg Vinko Topić. Ističe da su na granici bili sat vremena, a da je jučer i prekjučer sve bilo u redu, i prolazili su bez problema.

Jutros im je kazano da su se morali najaviti, iako su imali informacije da od 2. lipnja to nije potrebno, no granični policajac im je govorio da on tu odluku pismeno nema. Probleme su imali na bh. granici, dok su ih na granici RH ubrzo pustili, te su dva granična policajca pregledala dokumente, kako bi ipak na vrijeme stigli u Split. Dodajmo još i da su se učenici prevozili Miškić busom.

Da učenici u zadnji tren nisu stigli u Split pali bi ispit, priča nam majka jedne od učenica u autobusu, dodavši da je o važnosti ispita suvišno govoriti.

Graničnoj policiji BiH uputili smo upit oko zadržavanja učenika na granici, a odgovor čekamo.