UŽAS U DRŽAVNOM ZATVORU Trebinjac sam sebi zašio usta

Zatvor Vojkovići
Klix

Milan Matković, kao i još neke osobe koje su uhićene po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine zbog trgovine narkoticima, a koje se trenutno nalaze u pritvoru u Državnom zatvoru u Vojkovićima, stupio je u štrajk glađu.

Siniša Perković, upravitelj zatvora u Vojkovićima, potvrdio je za N1 da je Matković sam sebi zašio usta. 

"To se dogodilo jutros i on se sada nalazi na hitnoj kako bi se sanirala ozljeda. Bune se zbog određenih stvari koje se tiču Suda BiH, da je počinjena nepravda prema njemu. Nama nije jasno što je točno u pitanju, ali znam da to nema nikakve veze s našim tretmanom u zatvoru prema njima", naveo je Perković.

Dodao je da su Matković i ostali jučer stupili u štrajk glađu jer se bune zbog kršenja ljudskih prava zato što, navodno, smatraju da u svom slučaju nemaju pravo na nepristrano suđenje i istragu, a sve zbog medijskih pritisaka.

Tko je Milan Matković?

Milan Matković je uhićen u srpnju prošle godine u Trebinju, a dovodi se u vezu s međunarodnim krijumčarenjem velikih količina kokaina, pripremama likvidacija, kao i s drugim kaznenim djelima u BiH, zemljama regije, Europske unije i u prekooceanskim zemljama. U BiH je, kako pišu lokalni mediji, već osuđivan zbog trostrukog ubojstva.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine je za Matkovića navelo da se protiv njega vodi više kaznenih postupaka u različitim državama. U kolovozu je u sklopu iste akcije uhićen i policijski službenik osumnjičen za koruptivno djelovanje i iskorištavanje policijskih kapaciteta za pomaganje osumnjičenima u izvršenju kaznenih djela.

Iz Tužiteljstva BiH je navedeno da se uhićenih pet osoba dovodi u vezu s više kaznenih djela koja se procesuiraju u okviru predmeta "Milan Matković i drugi", zbog umiješanosti u organizirani kriminal.