Dr. sc. Nevenko Herceg otvorio prvu Međunarodnu znanstveno - stručnu konferenciju PR days Mostariensis

dr. sc. Nevenko Herceg, konferencija, dr. sc. Nevenko Herceg, Nevenko Herceg, koridor 5c, gradnja koridora Vc, HNŽ, dr. sc. Nevenko Herceg
...danas je prigodnim obraćanjem na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru otvorio prvu Međunarodnu znanstveno - stručnu konferenciju ''PR days Mostariensis''.

Govoreći pred velikim brojem uglednih stručnjaka s područja odnosa s javnošću, gostiju i studenata Filozofskog fakulteta, predsjednik Herceg se kratko osvrnuo na nezaobilaznu ulogu i značaj Odnosa s javnošću u današnjem društvu.

''Iznimno značenje je u tomu što se odnosima s javnošću prilazi, prije svega, sa znanstvene strane, upravo to i jest posebna vrijednost Konferencije, dakle, nakana da se odnose s javnošću u suvremenu dobu znanstveno pozicionira i tretira'', kazao je predsjednik Herceg, te dodao ''Jednako je vrijedno naglasiti i to kako se Konferencijom propituje tako potrebna korelacija - znanstvenoga i praktičnoga, stoga bi jedan od poglavitih ciljeva trebao biti objektivno sagledavanje toga odnosa između znanstvenoga tumačenja i praktičnog djelovanja, odnosno između znanstvenih teoretičara i praktičara''.

Studente Filozofskog fakulteta koji su za svoj životni poziv odabrali novinarstvo i odnose s javnošću, predsjednik Herceg pozvao je da s pozornošću prate izlaganja tijekom dvodnevne konferencije, jer imaju privilegiju učiti od nekolicine najuglednijih stručnjaka iz ove oblasti.

''Mladim ljudima i studentima iz ove i srodnih znanstvenih grana do kraja treba približiti, oslikati i projicirati što ih čeka u njihovu praktičnu radu u struci i u primjeni naučenoga u zbilji i u pretežno skromno educiranom okružju što se tiče razumijevanja ove vrste društvenog angažiranja'', kazao je predsjednik Herceg.

''Konferencija ''PR days Mostariensis'' svojim prerastanjem u tradicionalnu anticipira sve ono što će svoje prave vrijednosti iznjedriti i dati u godinama pred nama, prije svega u i na korist onima koji će se u svakodnevnoj praksi nositi i susretati s mnoštvom društvenih izazova i kušnji, kao i golemu broju recipijenata koji će biti u prigodi procjenjivati nove dosege u domeni odnosa s javnošću, uz - što je velika nada i očekivanje - tako potreban odmak od dosad prevladavajućih predrasuda i stereotipa, koji su, pretežno, bili negativna predznaka'', zaključio je predsjednik Herceg.

Inače, na konferenciji koju organiziraju Studij odnosa s javnošću Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, agencija Media res i Udruga studenata odnosa s javnošću Filozofskog fakulteta PRUMO izlagat će stručnjaci i praktičari odnosa s javnošću: prof. dr. Božo Skoko, Fakultet političkih znanosti Zagreb, prof. dr. Zoran Tomić, dekan Filozofskog fakulteta u Mostaru, dr. Damir Jugo, dekan Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment - Zagreb, mr. sc. Alisa Vrabac, Krešimir Macan, founder i CEO, Vesna Beganović, founder i CEO VIAMEDIA Sarajevo, doc. dr. Đorđe Obradović, pročelnik Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku.