Dr. sc. Nevenko Herceg dobitnik turističke nagrade INTERSTAS

HFC Zrinjski, akademija, dr. sc. Nevenko Herceg, Nevenko Herceg, nagrada, dr. sc. Nevenko Herceg, Nevenko Herceg, Vlada HNŽ, klinika dječje bolesti, SKB Mostar
...''POSEBNO PRIZNANJE INTERSTAS 2018'', dok je Hercegovačko-neretvanska županija dobila nagradu ''ZLATNI INTERSTAS 2018''.

Predsjedniku Hercegu nagrada je dodijeljena temeljem iznimna doprinosa potpori i razvitku turizma na lokalnoj i državnoj razini. Također, u obrazloženju je istaknuto njegovo neumorno zauzimanje za očuvanje okoliša, stalno komuniciranje sa Svjetskom turističkom organizacijom i izniman kreativni doprinos projektima u funkciji razvitka turizma, kao jednog od nositelja gospodarskog razvitka.

Naglašen je i doprinos Vlade Hercegovačko-neretvanske županije koja, s ciljem razvitka turizma, kvalitetno prezentira izuzetan geolokacijski položaj, krajobraznu ljepotu, autohtonost, bogatstvo povijesnog, vjerskog, kulturnog, tradicijskog naslijeđa, gastronomiju, običaje i druge vrijednosne potencijale HNŽ.

„Budući da sam značajan dio života i rada posvetio području turizma i zaštite okoliša, dobivena nagrada obradovala me je na poseban način. Ona je, ne samo priznanje za moj rad, nego i potvrda da je put kojim idemo - kada je turizam u pitanju - prepoznat i u širim okvirima. Nagradu doživljavam i kao priznanje mojim suradnicima bez kojih bi teško bilo učiniti ovakve pomake. Također, nagrada je i obveza da i dalje nastavim raditi na promoviranju prirodne i kulturne baštine koju trebamo staviti u funkciju još snažnijeg razvitka turizma", rekao je predsjednik Herceg.

Inače, nagrade INTERSTAS su prestižne međunarodne turističke nagrade koje već dugi niz godina dodjeljuju FIJET - Međunarodna udruga turističkih novinara i pisaca o turizmu i F.E.S.T. - Europska federacija turističkih novinara.