FOTO  Dr. Dragan Čović sa izaslanstvom dao potporu listi HDZ-a BiH u Zenici

HDZ BiH, dr. Dragan Čović, zenica

...i zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto, uz stranačko izaslanstvo, nazočili su predizbornom skupu i predstavljanju liste HDZ-a BiH u Zenici.
Predsjednik GO HDZ-a BiH Zenica, Josip Dujmović, iskazao je veliko zadovoljstvo na veličanstvenom odazivu i velikom broju nazočnih na ovom skupu, te naglasio da je Zenica sredina koja uvijek podržava HDZ BiH, a tako će biti i ovog puta.

Osim predsjednika GO HDZ-a BiH Zenica, nazočnima su se predstavili i nositelj liste za gradsko vijeće Zenica, Josip Pojavnik zatim Mirko Marković, Miroslav Šoko te Anita Paurić koji su ukratko predstavili program HDZ-a BiH za gradsko vijeće Zenica.

Predsjednik Čović je izrazio zadovoljstvo brojem okupljenih u Zenici te čestitao i ohrabrio novog mladog predsjednika GO HDZ BiH Zenica, Josipa Dujmovića. Naglasio je da je to je put kojim trebaju ići i ostale općinske i gradske organizacije. „To je put koji HDZ BiH treba proći u narednih dvije ili tri godine. Došlo je vrijeme da imamo obrazovane, mlade i snažne osobe koje su spremne preuzeti odgovornost za taj politički dio života."
„Naša strategija je vrlo jasna, moramo biti jaki na terenu da bi nas drugi uvažavali. Danas nas uvažavaju upravo iz tog razloga što ste upravo vi, za opće izbore prije dvije godine, dali potporu listi HDZ-a BiH u Hrvatskom narodnom saboru i hrvatskom članu Predsjedništva BiH", kazao je predsjednik Čović.

„Dobiti bez izuzetaka načelnike u svim općinama gdje danas Hrvati imaju većinu. To su otprilike 22 općine. Jednako tako da imamo većinu zastupnika u tim općinama. Mi vjerujemo u taj rezultat. Međutim, kao što znate u više od 80% prostora BiH nismo u takvoj poziciji, pa tako ni u Zenici. Tamo gdje ne možemo imati gradonačelnika ili načelnika, onda barem možemo imati svoje predstavnike u vijećima. To možda za nekoga izgleda simbolično, ali to otvara ogromne mogućnosti za rješenje mnogih pitanja" - poručio je predsjednik Čović te poželio dobar rezultat kandidatima HDZ-a BiH za gradsko vijeće u Zenici.