DOSADNO JOJ NA BOLOVANJU Sutkinja koja je odbila zahtjev da monstrum ne prilazi Nizami - prijavila policiju

Lejla Numanović

Lejla Numanović, sutkinja koja je odbija zahtjev policije u Gradačcu da trostrukom ubojici Nerminu Sulejmanoviću zabrani prilaz Nizami Hećimović, podnijela je prekjučer prijavu Federalnoj upravi policije (FUP) protiv MUP-a Tuzlanskog kantona te službenika policijske postaje u Gradačcu, saznaje Avaz.

Sutkinja je pored izjave Hećimović, službene zabilješke pripadnika MUP-a Tuzlanskog kantona, odbila zahtjev da se nasilnom Sulejmanoviću zabrani prilazak nevjenčanoj supruzi.

Kako navodi Avaz, Sulejmanović je Hećimović pretukao zbog neukusne hrane. Sutkinja Numanović je navela da zbog nedostatka dokaza Sulejmanoviću nije odredila mjere zabrane prilaska Hećimović. 

Sutkinja: Nisam mu odredila mjere jer policija nije dostavila materijalne dokaze

Numanović je otvorila bolovanje nakon što je njezino sudsko rješenje objavljeno u javnosti. Tvrdi da se protiv nje vodi hajka. U prijavi FUP-u sutkinja je navela da nije mogla odrediti mjere zabrane prilaska Nizami Hećimović jer joj policija u Gradačcu nije dostavila materijalne dokaze, piše Avaz.

Ured disciplinskog tužitelja protiv Numanović je otvorio predmet kako bi ispitao njezino postupanje. Šefica Općinskog suda u Gradačcu Spomenka Kojić rekla je da nisu imali sve dokaze.

Avaz piše da je Kojić znala da je Sulejmanović monstrum jer je radila na njegovim slučajevima.