DONACIJA Njemačka policija opremila Graničnu policiju BiH

DONACIJA Njemačka policija opremila Graničnu policiju BiH
GP BiH

Ravnatelj Granične policije (GP) BiH Zoran Galić i časnik za vezu Savezne policije Njemačke dr. Florian Wedekind, tijekom utorka u sjedištu Granične policije BiH, potpisali su Sporazum o donaciji između Granične policije BiH i Saveznog ministarstva za unutarnje poslove, izgradnju i zajednicu SR Njemačke.

Savezna policija Njemačke je donirala vrijednu opremu Graničnoj policiji BiH, kao što su taktičke rukavice i zaštitna odijela. Donirana oprema je u vrijednosti oko 400 000 KM, a bit će raspoređena u postrojbe Granične policije BiH za podršku i kontrolu. Ravnatelj Galić je istaknuo da Savezna policija Njemačke kontinuirano pruža podršku Graničnoj policiji BiH. 

"Prijateljska zemlja Njemačka prati naš rad i djelovanje od samog osnivanja ove policijske agencije i kontinuirano pruža podršku Graničnoj policiji BiH, kroz razne donacije i specijalističke obuke policijskih službenika. Naši policajci svakodnevno su izloženi pritiscima i opasnostima, a nova vrijedna donacija Savezne policije Njemačke uveliko će im pomoći u učinkovitijoj zaštiti državne granice i u borbi protiv svakog oblika kriminaliteta i suzbijanja nezakonitih migracija. Ovim putem zahvaljujem još jedanput Saveznoj policiji Njemačkoj i časniku za vezu dr. Florianu Wedekindu na vrijednoj donaciji", izjavio je ravnatelj Galić. 

Časnik za vezu Wedekind je najavio da će i u idućem razdoblju biti partneri Graničnoj policiji BiH i podržavati daljnji razvoj ove policijske agencije te zahvalio ravnatelju Galiću na uspješnoj suradnji.

Do sada su realizirane brojne aktivnosti uz podršku Savezne policije Njemačke te donirane različite vrste opreme s ciljem operativnog jačanja Granične policije, a samim time povećanja opće i sigurnosti na granici, navodi se u priopćenju iz Ureda za informiranje GP BiH.