DOMAĆA SKIJALIŠTA Na Kupresu spremne dvije nove staze, poznate i cijene karata. Blidinje rasprodano za doček Nove

Kupres skijanje
Visit Kupres

Skijaška sezona je pred vratima, a njoj se osim zaljubljenika u snijeg i snježne sportove raduju i ugostitelji na našim skijalištima. Tako bi ona prema svim prognozama i očekivanjima na Kupresu mogla krenuti dan ili dva nakon Božića. Snijega na Kupresu već ima, večeras se očekuje novi, a spremni su i topovi koji će odraditi svoje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Što se tiče skijališta mi smo palili topove, radili proizvodnju i stvorili solidne zalihe snijega. Ukoliko nas vrijeme posluži to ćemo činiti i u danima koji su pred nama. Vjerujemo kako ćemo stvoriti dovoljnu količinu kako bi sezonu pokrenuli na vrijeme. Isto tako treba reći kako su prognoze da će i večeras tijekom noći padati snijeg. Kada kažemo "na vrijeme", to znači odmah nakon Božića", kaže nam Ivan Bagarić iz Sportsko - rekreacijskog centra Čajuša.

Kupres skijanje

Tijekom ljeta je bilo radno, osposobljene su još dvije skijaške staze.

"Kada je riječ o novitetima, moram istaknuti da smo ovo ljeto odradili još dvije dodatne staze, odnosno 4,5 kilometra cjevovoda za umjetno zasnježavanje i 60 hidrantnih mjesta gdje se prikopčaju topovi. Time smo zatvorili jedan krug gdje imamo kompletno skijalište pod umjetnim zasnježavanjem. Imamo četiri staze ukupne dužine 13 kilometara. Tako da i one staze na kojima se prije nije moglo skijati bez prirodnog snijega, sada će se to moći činiti".

Kupres skijanje

Rezultat dvadesetčetverosatne proizvodnje umjetnog snijega

Cijene karata ostaju iste kakve su bile i prošle godine.

"Tako je. Dnevna karta za odrasle je 40 KM, a za djecu 28 KM. Kada je riječ o poludnevnim one su 28,50 KM za odrasle i 23,50 za djecu. U ponudi su i sezonske karte u iznosu od 555 KM za odrasle i 396,50 za djecu".

Bogat će kao i svake godine na Kupresu biti i natjecateljski program.

"Mi ove godine imamo svoj kalendar Skijaškog saveza Herceg-Bosne kako je to bilo i proteklih godina. Očekuju nas međunarodne FIS, utrke, Prvenstvo Dalmacije i Ski alka. Pred sami kraj sezone imat ćemo Cro-ski Cup gdje se natječaju i treniraju svi uzrasti iz Hrvatskog skijaškog saveza, jer nas je taj isti Savez još prošle godine izglasao za stožerno skijalište reprezentacije Hrvatske za mlađe uzraste", ističe.

Kada je riječ o dočeku Nove godine smještajni kapaciteti su već rasprodani.

Kupres skijanje

"Ove godine imamo najveći interes kada je u pitanju doček Nove godine. Rasprodali smo hotele. Najveći broj gostiju će biti iz Dalmacije, ali i iz cijele Bosne i Hercegovine. U hotelima imamo standardne zabave s glazbom uživo.

Bagarić ističe kako su na Kupresu izrazito dobro tražene i vikendice.

"Prošle sezone mi smo otvorili tek 21. siječnja. Sezona nam je kasnila mjesec dana. Od tada pa do kraja sezone, do 15. ožujka sve su vikendice bile popunjene. Za njima je veliki interes", zaključio je naš sugovornik.

Kažimo kako će na Kupresu biti organiziran i WinterFest koji, a sve posjetitelje na Kupresu u Novu godinu uvest će Flex Bend. Sve je spremno za još jednu novu godinu i novu sezonu na Kupresu kojoj se brojni raduju.

Na Blidinju se čeka prirodni snijeg, vikendice rasprodane za doček Nove godine

Kada je riječ o drugom našem skijalištu, onom na Blidinju, tamo se ipak ovisi o prirodnom snijegu, ali prema prognozama on bi trebao ponovno pasti u sljedećim danima.

Kupres skijanje

Na Blidinju je prije deset dana pao snijeg, no sada čekaju na novi

Cijene karata će za odrasle osobe biti 30 KM za cjelodnevnu kartu, a poludnevna će iznositi 25 KM. Kada su u pitanu djeca cijena je 25 KM za cijeli dan i 20 KM za poludnevnu kartu.

Kupres skijanje

Gotovo svi smještajni kapaciteti su rasprodani za doček Nove godine. Kada je pak riječ o cijenama u danima oko dočeka one se kreću od 350 do 400 eura za noć u jednoj od vikendica, a vlasnici uglavnom iste ne iznajmljuju na manje od tri dana.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.