DOM ZDRAVLJA KONJIC Djelatnici primili jednu plaću, a račun danas nije blokiran. Liječnici povukli otkaze

Bolnica Konjic
Hercegovina.info

Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine nije danas blokirala račun Doma zdravlja Konjic, kako je to bilo najavljeno, a djelatnici ove zdravstvene ustanove dobili su jednu plaću od četiri koliko im se dugovalo. Na njihove račune stigla je plaća za srpanj, pa su liječnici koji su dali kolektivni otkaz isti povukli i nastavljaju s radom. 

"Shodno poduzetim aktivnostima sa svih razina vlasti, danas nije došlo do blokade računa JU Dom Zdravlja Konjic od strane Porezne uprave. Imamo čvrsto obećanje direktora DZ Konjic koji nas je zamolio da nastavimo s daljnjim radom i damo priliku svim razinama vlasti koji su se uključili u naš problem da riješe isti, jedan dio do kraja tekuće godine, a da nam se usvajanjem nacrta Proračuna Federacije, županije i Grada omogući početak normalnog poslovanja", rekla je za Hercegovina.info predsjednica Sindikata Doma Zdravlja Konjic dr. Džana Boloban.

Ona je istaknula i što se sve napravilo kroz ovaj mjesec.

"Najprije smo imali sastanak s direktoricom ZZO HNŽ-a gdje je obećano povećanje tranše kako za nas tako i za ostale domove zdravlja, što bi nam omogućilo likvidno poslovanje. Nadalje, usvojen je jedan rebalans, isplaćena plata za srpanj 2023. godine. Također, održan je sastanak sa predsjednikom i potpredsjednikom Skupštine HNŽ gdje je Skupština obavezala ZZO za drugi rebalans do kraja godine. Vlada HNŽ je dodatno najavila rebalans za zdravstvene ustanove. Dvije posljednje navedene stvari za nas bi značile dodatne dvije plaće. Jednako tako održan je sastanak direktora DZ Konjic s premijerom Federacije i gradonačelnikom gdje je obećana pomoć Domu zdravlja. Ukoliko se sve ovo ispoštuje, očekujemo da nakon nacrta Vlade, Županije i grada nama bude omogućeno nesmetano poslovanje", kazala nam je predsjednica Sindikata Doma Zdravlja Konjic.

Podsjetimo, djelatnici Doma zdravlja Konjic u kolektivni otkaz su išli zbog četiri neisplaćene plaće i toplog obroka za lipanj. Ova zdravstvena ustanova nalazi se u velikim financijskim poteškoćama, a ukupan dug je 10,7 milijuna maraka.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.