DOM ZDRAVLJA GRUDE "Ne dolazite bez prijeke potrebe, naš zdravstveni sustav je zagušen"

Cigarete
DZ Grude

Zbog pogoršane epidemiološke situacije iz Doma zdravlja Grude uputili su apel svojim korisnicima. Pozvali su da se u ovu zdravstvenu ustanovu ne dolazi bez velike potrebe.

"Poštovani sugrađani Poradi izuzetnog pogoršanja molimo da bez prijeke potrebe ne dolazite izravno u Dom zdravlja, te molimo strpljivost i telefonsko naručivanje. Naime, stvarno stanje na današnji dan je: 235 aktivnih slučajeva Covid oboljenja u našoj općini. Pored jutros velikog broja testiranih očekujemo još velik broj Covid pozitivnih. Za naglasiti ozbiljnost ovog „vala“ je u većem obolijevanju, većoj smrtnosti, bržem razvoju težih kliničkih slika bolesti, a time i odgovor našeg zdravstvenog sustava, koji je teško zagušen, da ne kažemo u „kolapsu“, ističu.

"Za ozbiljnost ovog vala predočavamo da je od početka ove bolesti do 31.12.2020. na 1114 detektiranih Covid oboljelih bilo 11 osoba sa smrtnim ishodom, a od 01.01.2021. na 472 oboljela 11 umrlih. Po tko zna koji puta molimo ljude koji se testiraju, pacijente s temperaturom, pacijente nakon pregleda, da ne idu u druge ustanove (pošte, kafiće, elektro, trgovine…). Odgovorno se ponašajmo i pomozimo jedni drugima", poručili su iz Doma zdravlja Grude.