FOTO/VIDEO  Dom Drežnjaka svake godine krasi stotine ručno izrađenih figurica, lampica i raznih ukrasa, a za sve okititi mami Jelici treba tjedan dana

Božić Cim

Jelica Drežnjak svoju je umjetničku crtu naslijedila od pokojnog oca koji se bavio izradom predmeta od drveta. Ona je u ovo predblagdansko vrijeme prekrasno ukrasila svoju obiteljsku kuću u Cimu u kojoj živi sa suprugom. Zapravo, svake godine u vrijeme božićnih i uskrsnih blagdana uređuje svoj dom i prostor oko kuće.

Božić Cim

Osim što je okitila bor, Jelica se potrudila napraviti i jaslice te mali zimski grad unutar svoga doma. Sve je prepuno detalja koji čine pravi božićni ugođaj. Na fotografijama se mogu vidjeti razne kućice od kartona i drveta, umjetni dimnjak, ručno izrađene drvene figure, lampice koje osvjetljavaju maleni grad te mnoštvo drugih stvari. Osim unutrašnjosti doma, Jelica je ukrasila i prostor oko svoje kuće.

Božić Cim

‘’Djeca su mi otišla živjeti i raditi vani, pa je ovo moj način da sebi dam oduška i da ne mislim na to. Vrijeme pred Božić uvijek je posebno za mene, a kako nisam vješta s riječima, ovim radom izražavam svoje osjećaje’’, kazala je Jelica za Hercegovina.info.

Božić Cim

Otkrila nam je kako sve izrađuje sama i da je skoro sav nakit na svom boru ručno napravila.

Božić Cim

‘’Koristim materijal iz prirode i potrebno je oko tjedan dana da sve okitim. U mojoj roditeljskoj kući jelka se uvijek kitila na Badnju večer, no budući da ja puno truda utrošim, žao mi je da taj ugođaj kratko traje pa je kod mene sve okićeno već početkom Došašća. Život je kratak, treba se veseliti malim stvarima i u njima uživati’’, rekla je Jelica za naš portal. 

Božić Cim

Božić Cim

U nastavku pogledajte i video.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.