Dok SDP u Sarajstanu upravlja državnom TV, svi šute

Vrištao bi Helsinški odbor, Transparency International bi se zatvorio, a KRUG99 da je stvarno to što tvrdi da jest - skup nezavisnih intelektualaca sazvao bi izvanrednu konferenciju za tisak...

Piše: Nikola Zirdum, Poskok.info

U normalnoj državi bi nižerangirani socijaldemokrati SDP-a tražili ostavku Dragog Vođe, njegov gaf bi vidjeli kao vlastitu priliku i okarakterizirali bi ga kao udar na socijaldemokraciju.

No u ovoj "državi" je sve normalno.

Pa i to , da Visoki predstavnik, koji mjesečno zarađuje 25.000 eura na muci građana BiH ne vidi ništa sporno u tome kako Zlatko Lagumdžija uređuje udarni Dnevnik FTV-a.

Oni, koji su u ovu zemlju došli da provode Daytonski mirovni sporazum idejni su oci Federalne TV, televizije koja širi nesuživot, netoleranciju, unitarizam, bošnjačku nacionalnu ideju i idelogiju vodeće bošnjačke nacionalne partije.

Ako u 17 godina Postdejtonije nisu bili u stanju osigurati pravedan, objektivan, i nepristran Javni RTV servis što su onda uopće papci u OHR-u u stanju osigurati?

Od jučer od kada je obznanjen video u kojem tako zorno građani BiH mogu vidjeti tko zapravo kreira njihove stavove, i kako im se preko partijskih naputaka serviraju informacije u BiH nije reagirao nitko.

Sarajevo nije Sarajevo, nego je u svojoj punini Sarajstan. Bošnjakistan nije fraza nego politička tvorevina koja doista postoji.

A Inzko, ta ljudska kreatura koja u BiH postaje paradigma za licemjerstvo, naprosto šuti.

Ništa se nije dogodilo. Šta ima veze, što SDP, bez obzira bio na vlasti ili ne, upravlja državnom TV. FTV je stranka za sebe koja ima stvarnu i objektivnu moć i koja bez obzira na to tko bio vlast a tko ne radi prljav posao za SDP. Oni reketare onako kako reketari Dragi Vođa. Oni presduđuju onako kako preko kume presuđuje Dragi Vođa. Oni zataškavaju onako kako zataškava Dragi Vođa. I oni pendreče, bio SDP na vlasti ili ne, onako kako preko policije pendreči Dragi Vođa.

To je, ionako u cilju konsolidacije stanja u zemlji i razvoja građanskog BH društva.

OHR je zlo jednako SDP-u i FTV-u. I jedni i drugi i treći podržavaju kontrolu medija, državne udare i antiustavno djelovanje.

OHR treba što prije nestati iz ove zemlje. Hrvati u BiH trebaju im jasno poručiti da na hrvatskoj zemlji u BiH nisu sigurni. Trebaju nestati i prije nego nestane SDP. A Inzko, da ima imalo moralne odgovornosti, dao bi ostavku na funkciju koju obavlja.

Valentin Inzko u Austriji možda i može prodati priču da je ugledni diplomat. No u BiH taj samodopadni ridikul može biti samo mjerna jedinica poltronstva. Ili možda nova robna marka za neku novu vrstu sarajevskog vazelina.