DOK NAROD VADI VIZE Načelniku Bužima SDA (čitaj jadnik) smeta božićna čestitka, a HNS (HDZ BiH) požurio da reagira, dok na Dodikove verbalne izlete šute

DOK NAROD VADI VIZE Načelniku Bužima SDA (čitaj jadnik) smeta božićna čestitka, a HNS (HDZ BiH) požurio da reagira, dok na Dodikove verbalne izlete šute

Mersudin Nanić, načelnik općine Bužima na granici s Hrvatskom najavio je uklanjanje čestitke za Božić i Novu godinu s panoa u središtu općine tvrdeći da se radi o provokaciji, što su oštro osudili iz HNS-a BiH, javlja Hina.

Nedugo nakon što je jučer postavljena čestitka u središtu Bužima koju su uputili premijer Unsko-sanske županije Mustafa Ružnić i predsjednik Skupštine Razim Halkić, na svome Facebook profilu reagirao je načelnik općine Nanić navodeći da će plakat biti uklonjen zbog prigovora više mještana.

„Kako je plakat doživljen kao provokacija i neprimjerenog je karaktera za Bužimljane želim kazati da će biti uklonjen jer ne priliči ni mjestu ni vremenu. Općina će uplatiti sredstva da se isti makne ili zamijeni drugim. Poštujemo svakoga i svačije, ali svoje ne damo”, napisao je načelnik općine Bužim koji je i član vodeće bošnjačke Stranke demokratske akcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Hrvatskog narodnog sabora BiH u utorak su ocijenili kako je ova poruka načelnika općine najbolji pokazatelj kako SDA vidi 'modernu i građansku' državu BiH.

„Ovakve reakcije su živi dokaz i primjer 'moderne i građanske' države kako je očigledno promišlja SDA. To je valjda taj primjer jednakopravnosti i suverenosti s kojom bi trebali pristupiti EU, a božićna čestitka je vrijeđanje“, naveli su iz Hrvatskog narodnog sabora koji okuplja hrvatske stranke u BiH.

Oni očekuju da će SDA i načlenik Nanić uputiti ispriku zbog ovoga sramnog ispada.  

„Ne katolicima niti nekome Hrvatu, nego svim normalnim ljudima u Bosni i Hercegovini, bez obzira kojem konstitutivnom narodu ili konfesiji pripadali“, naveli su iz HNS-a BiH, zaključuje Hina. 

Dok HNS promptno reagira kada su u pitanju SDA-ovci, na Dodikove verbalne izlete, poput onog da je u Bleiburgu sve trebalo pobiti šute.