DOK FEDERACIJA ČEKA Republika Srpska sutra počinje masovno cijepljenje

DOK FEDERACIJA ČEKA Republika Srpska sutra počinje masovno cijepljenje
Zeljko Lukunic/PIXSELL

Alen Šeranić, ministar zdravlja Republike Srpske, najavio je danas za N1 da Republika Srpska od sutra počinje masovno cijepljenje.

On je istaknuo da građani moraju više poštovati mjere kako bi se epidemiološka situacija stavila pod kontrolu.

”Kada govorimo o sezoni skijanja, ako uzmete podatke koje smo gledali od razdoblja najvećeg broja zaraženih osoba, od studenog, imali smo konstatan pad sve do prvog tjedna ožujka. Bila je sezona skijanja i nije bilo povećanja broja osoba koje su bile zaražene. Kretanje stanovništva je moglo dovesti do rasta, jer je veći broj osoba koja se kreću i više komuniciraju. U lokalnim zajednicama evidentno je da vidimo porast incidence u Banjaluci za skoro duplo te porast u okolini samog Sarajeva. S obzirom na blizinu i prlivanje epidemije iz jednog grada u drugi”, rekao je Šeranić.

”Definitivno se malo uspavali na nivou lokalne zajednice i definitivno se to mora promijeniti”, dodao je ministar.

Prema njegovim riječima, masovnije cijepljenje u ovom bh. entitetu počinje sutra.

”20.000 doza ruskog cjepiva je stiglo prošlog ili ovog tjedna, sljedeći tjedan imamo najavu za sljedeći 20.000 doza. Sugerirano je da kontinuirano tjedno dobijamo veće količine cjepiva. Mi sutra već ulazimo u masovniju vakcinaciju”, istaknuo je gost N1.

Podsjećamo, posljednjih dana u Bosni i Hercegovini značajno je pogoršana epidemiološka situacija. Broj zaraženih je u porastu, a u nekim dijelovima države već su uvedene oštrije mjere zabrane.