DODIK U MAĐARSKOJ Dogovorio bratimljenje Republike Srpske sa Tatarstanom prilikom sljedeće posjete Rusiji

Dodik u Mađarskoj
twitter

Predsjednik Republike Srpske trenutno boravi u Mađarskoj gdje je razgovarao sa predsjednikom ruske Republike Tatarstan te predložio potpisivanje sporazuma o suradnji prilikom njegovog sljedećeg posjeta Rusiji.

Na sastanku s Rustamom Minihanovom, predsjednikom Tatarstana, bila je i članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Željka Cvijanović.
Dodik je nakon sastanka u objavi na Twitteru otkrio i da će ubrzo u Rusiju.

"Taj sporazum o suradnji bi mogao biti potpisan u listopadu u okviru moje posjete Ruskoj Federaciji", kazao je.

U BiH je teško pronaći konsenzus o sankcijama Rusiji jer političari iz RS-a to ne dopuštaju. Dodik je danas još jednom potvrdio takav stav.
"RS će ostati uporna u tome da spriječi uvođenje sankcija Rusiji od strane BiH jer su Rusija i njeni narodi naši prijatelji", poručio je Dodik.

Predsjednik RS-a Milorad Dodik i članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović od jučer borave u posjeti Mađarskoj na poziv vladike Lukijana i mađarskog premijera Viktora Orbana. Jučer su prisustvovali slavi crkve, a danas je planiran niz sastanaka te obilježavanje državnog praznika u Mađarskoj.

Sastanak sa Orbanom je već održan, a očekuju se pojedinačni susreti i sa predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Predviđen je i sastanak s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom